Hava Durumu

Yağışlar ne kadar sürecek?

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yağışlar ne kadar sürecek?

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji etikili olacak yağışa karşı uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bursa, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ile Çatalca ve Silivri çevrelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Göller Yöresi, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile öğle saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.