Hava Durumu

Yamalı prens! 'Tahtın varisi değil, bir serseri'

İngiltere Veliaht Prensi Charles eskiyen giysilerini atmıyor, yama yaptırıp giymeye devam ediyor. Ayakkabılarını da yırtılana kadar giyen Charles'ın eskilikten ipliklenen ceketi için "Tahtın vârisine değil, bir serseriye aitmiş gibi görünüyor" denildi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yamalı prens! 'Tahtın varisi değil, bir serseri'

İngiltere'nin Veliaht Prensi Charles'ın 'Country Life' dergisinin son sayısının kapağı için verdiği pozda eskilikten iplikleri çıkmış, rengi solan bir ceket giymesi ve dergide yer alan diğer bir fotoğrafta yamalı bir montla görülmesi, İngiliz basınında 'yamaların prensi' olarak anılmasına neden oldu. 72 yaşındaki prens, geçtiğimiz Aralık ayında Vogue dergisine, 'sürdürülebilir modayı' desteklediğini açıklamış ve "Ben bir şeyi çöpe atmaktan nefret eden insanlardan biriyim. Bu nedenle, gerekirse yamalı olsalar bile bunların korunmasını tercih ederim" demişti.

Sürdürülebilir modayı destekleyen projelerde yer alan Prens Charles'ın bu düşüncesini kendi hayatında da yıllardır uygulaması takdir topluyor. Öte yandan, Prens Charles'ın Country Life'da yer alan, bahçıvanlıkla uğraştığı fotoğrafta üzerinde bulunan, cepleri yamalı montun 20 yıllık olduğu belirtildi.

Yama ekibi var

Ayrıca, geçen yıl da 1986'dan kalma eski bir kabanla görülen Prens Charles'ın ayakkabılarını ve kıyafetlerini yamalayan bir bakım ekibinin olduğu ifade edildi. Prens Charles'ın giysilerini, ayakkabılarını ve diğer eşyalarını yıllarca kullanmasının nedeni, tutumluluktan ziyade, çevreyi korumak adına uyguladığı bir hayat tarzı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.