Hava Durumu

Yanlış hastaya böbrek nakli yaptılar!

ABD'nin Ohio eyaletindeki bir hastanede böbrek nakli yanlış hastaya yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yanlış hastaya böbrek nakli yaptılar!

University Hospitals adlı hastanede 2 Temmuz'da yaşanan olayda böbreğin, sehven nakledildiği kişiyle uyumlu olduğu ve hastanın iyileşmesinin beklendiği duyuruldu. Hastane yönetimi asıl hastanın ameliyatının ertelendiğini açıklarken, söz konusu kişiler hakkında başka bir bilgi verilmedi.

Yetkililer vahim hatayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olayla ilişkili iki çalışanın idari izne çıkarıldığını bildirdi. "Bir hasta için olan böbreğin bir başka hastaya nakledilmesiyle sonuçlanan hatadan dolayı çok üzgünüz" diyen University Hospitals'ın sözcüsü George Stamatis sözlerini şöyle sürdürdü:

Hastalara ve ailelerine en içten özürlerimizi sunuyoruz. Bu kişilerin kendilerini bize emanet ettiğini biliyoruz. Yaşananlar, hastaların sağlığına kavuşmasına ve hayatı dolu dolu yaşamasına yardımcı olma sözümüzle tamamen çelişiyor.

Hastane yetkilileri bu tür bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Ohio'da organ nakliyle ilgilenen kâr amacı gütmeyen Lifebanc adlı gruptan Heather Mekesa, bu tür bir hatanın epey nadir yaşandığını ifade etti: Organ nakillerinin yüzde 99,99'unda her şeyin yolunda gittiğini söyleyebilirim. Bu çok talihsiz bir olaydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.