Hava Durumu

Yanlısınız

PFDK'nın iki maç seyircisiz oynama cezası verdiği Bursaspor'da İbrahim Yazıcı karara sert ifadelerle dolu bir açıklamayla karşılık verdi. Yazıcı açıklamasında TFF'nin adil olmadığını ve Bursaspor'un dışındaki diğer şampiyon takımlara ayrıcalıklı davrandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2012 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2012 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yanlısınız

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen iki maç seyircisiz oynama cezasına resmi siteden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Yazıcı açıklamasında konuyu tahkim kuruluna taşıyacaklarını belirterek TFF yönetiminin bu uygulamasının yanlı ve adil olmadığını savundu. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bu ceza son derece ağır olup bizi seyircimizden mahrum etmeye yöneliktir. Kim olduğu belli olmayan bir kişi tarafından münferit olarak gerçekleştirilen provokatif eylem neticesinde kulübümüzün bu denli ağır bir ceza alması maalesef TFF'nin yanlı, adil olmayan, rekabette eşitsizlik yaratan, hukuka aykırı tutum ve davranışının açık bir göstergesidir" şeklinde görüş belirtti.

CEZADA ŞAHSİLİK PRENSİBİ
Kulüp olarak tribünde yaşanan münferit olsa da bu tarz olayları tabii ki nefretle kınadıklarını ifade eden İbrahim Yazıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kulübümüze uygulanan bu tür bir cezalandırma anlayışı, cezada şahsilik prensibinin açık ihlalidir. Hani sporda şiddet yasası cezada şahsilik prensibini öne çıkaracaktı? Sahaya yansımayan şike, şike olarak değerlendirilmedi de, sahaya yansımayan iki kişinin kavgası ile sahamızda Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları seyircisiz oynatılarak nasıl bir sonuca ulaşılmak isteniyor?  Devlet büyüklerimiz bile suç ve cezada şahsilik prensibini spor dünyası için sürekli dillendirirken, şike soruşturmasında bile TFF kararlarında bu anlayış açıkça vurgulanmış iken bu açılım ve gelişmeye neden konu Bursaspor olunca kapalı kalınmaktadır?"

 

Oynatamayacaktır!
İbrahim Yazıcı TFF yönetiminin yanlı tutumundan şampiyon takımlar içinde sadece Bursaspor'un zararlı çıktığını verdiği örnekle dile getirdi. Yazıcı, "Takımımızın en büyük gücü seyirci olduğu halde, bizi seyirciden mahrum etmek amacıyla 06 Eylül'deki müsabakamız saat 17.00'de oynanmıştır. TFF aynı uygulamayı şampiyon olmuş diğer takımlara acaba yapabilecek midir? Kış saati uygulaması ile cumartesi günü saat 16.00'da acaba şampiyon olmuş hangi takımın müsabakasını kendi evinde oynatabilecektir, oynatamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.