Hava Durumu

Yapışık ikizinden 4 yıl sonra ayrıldı

Akraba evliliği yapan Lütfiye İncirli ile Ahmet İncirli çiftinin üçüncü çocuğu olan İlknur İncirli, 4 yıl önce Kilis'te karnında yapışık ikiziyle birlikte dünyaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yapışık ikizinden 4 yıl sonra ayrıldı
Kilis'te 4 yıl önce yapışık ikiz olarak dünyaya gelen, doğduğu günden bu yana Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören İlknur İncirli, 'parazit' olarak tanımlanan, kalbi ve başı olmayan ikizinden ameliyatla ayrıldı.

İlknur, o günden buyana Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yaşamını devam ettirdi. Hayatta kalabilmesi için hastanede kalmaya devam eden İlknur, 4 çocuk cerrahı, 3 anestezi uzmanı, 1 çocuk kalp damar cerrahı ve 4 plastik cerrah olmak üzere 20 kişilik ekip tarafından 2 Mayıs'ta ameliyat edildi. 10 saat süren operasyonla İlknur, karnına yapışık gövdesi, kol ve bacakları olan kardeşinden ayrıldı. İlknur'un karnında oluşan açıklık ise, parazit ikizinin derisiyle kapatıldı.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Tuncer, başarılı operasyonun ardından yoğun bakımda tutulan İlknur İncirli'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. İlknur'un durumunun tıpta ender görüldüğünü, böyle vakaların 50 bin doğumda bir olabileceğini kaydeden Tuncer, "10 saatlik ameliyatla hastamız İlknur'un karnındaki yapışık ikizini aldık. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor. 2 Mayıs'taki ameliyattan sonra bağlandığı suni solunum cihazından ayrıldı. Şu an için her şey yolunda gibi görülüyor" dedi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.