Hava Durumu

Yaptınız yine yaparsınız

Trabzonspor'la kritik bir maça çıkacak Bursaspor rakibini bugüne kadar sadece 1 kez yenebildi. O maçtaki tek golün sahibi Batalla ve o mücadelede kalp krizi geçiren merhum başkan İbrahim Yazıcı'dan sonra Yeşil Beyazlılar ilk kez Avni Aker'e bir lig maçı için ayak basacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2013 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2013 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaptınız yine yaparsınız

50 yıllık geçmişe sahip Bursaspor, Trabzon deplasmanından bugüne kadar sadece tek galibiyet çıkarabildi. Bordo Mavili ekibe karşı Avni Aker'de şansı tutmayan Yeşil Beyazlılar, Batalla'nın attığı golle rakibini 1-0 yenmeyi başarmıştı. Yıllar sonra gelen bu tek galibiyet, o gece yaşanan bir başka dramatik olay nedeniyle gölgede kalmıştı. Bursaspor Başkanı merhum İbrahim Yazıcı'nın rahatsızlığı ilk kez o maç sonunda kendini göstermişti.

İKİSİ DE YOK

Maçın stresine dayanamayan Yazıcı kalp krizi geçirmiş, Bursaspor sağlık ekibinin yaptığı acil müdahaleyle yaşama döndürülmüştü. 28 Ekim 2012'deki bu iki olay Avni Aker'de Bursaspor tarihine yazılmıştı. Yeşil Beyazlılar o olaydan sonra ilk kez bir lig maçında Bordo Mavili ekiple Avni Aker'de karşılaşacak. Şimdi ne İbrahim Yazıcı ne de o günün kahramanı Pablo Martin Batalla var. Gözler ise Yeşil Beyazlı diğer futbolcularda. Tarih o gün yazıldı, şimdi yeni bir tarih yazmak Christoph Daum ve öğrencilerinin elinde.

Sonraki maç 1461'le

Bursaspor bu karşılaşmadan sonra Trabzon deplasmanına bir kez daha gitti. Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'un rakibi olan Yeşil Beyazlılar sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrıldı. Bu karşılaşmanın öncesinde Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam istifa etmiş, Yeşil Beyazlılar Ersel Uzgur yönetiminde sahaya çıkmıştı.

Saha hazır ama takım yok

Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdüren Bursaspor son iki gündür çalışmalarını suni zeminde yapıyor. Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman sahalarının 14 kişilik bir ekiple kar yağışının hemen sonrasında temizlenmesine karşın Teknik Direktör Christoph Daum'un takımı suni zeminde hazırlaması dikkat çekiyor.

 Timsah’a 10 bin lira ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Süper Lig’in 14. haftasında Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan Gençlerbirliği maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Bursaspor’a 10 bin lira para cezası verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.