Hava Durumu

Yaralı sokak köpeği sağlığına kavuştu

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde belediye ekipleri tarafından sokakta yaralı bulunan köpek 26 günlük tedavinin ardından eski sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2012 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaralı sokak köpeği sağlığına kavuştu

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından sokakta başıboş bir şekilde dolaşırken ağır yaralı bir halde bulunan sokak köpeği, uzun ve zahmetli bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Henüz yavruyken boynuna bağlanan ipin, yavru köpeğin büyümesi ile birlikte boynunda açık kesik yarası oluşturduğunu belirleyen yetkililer, öncelikle boyundaki ipi çıkardı. 2 gün boyunca uygulanan ıslak pansuman ile boyundaki enfeksiyon giderilmeye çalışılırken, bir yandan da köpeğe antibiyotik ve ağrı kesici ile tedavi uygulamasına başlandı.


Hayvan barınağındaki ekipler tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirilen pansuman uygulaması ile boyundaki enfeksiyonu tedavi edilen yaralı köpeğin boynuna 56 dikiş atıldı ve yara kapatıldı. Dikişin ardından 1 hafta antibiyotik tedavisine devam edildi. Köpeğin boynundaki yaralı bölgeye lokal olarak antiseptik ve antibiyotik uygulandı. Aşama aşama eski sağlığına dönen yaralı köpek, tedavisinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu ve barınaktaki diğer köpeklerin yanına alındı.


Türkiye ve Avrupa’nın, alanında en modern tesisi olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi her geçen gün genişleyen hizmet ağı ve modern hizmetleri ile gelişimini sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.