Hava Durumu

Yarbay Mehmet'e soruşturma

Jandarma Genel Komutanlığı, şehit kardeşinin cenazesindeki sözleri nedeniyle Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma çerçevesinde Yarbay Alkan'ın yazılı ve sözlü ifadesine başvurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarbay Mehmet'e soruşturma
Beytüşşebap'ta PKK tarafından şehit edilen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın Kameralara yansıyan bu isyanı için disiplin soruşturması başlatıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde, Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı'nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek.

Askeri yetkililer, "Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde  ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez" dediler.

ACISINI ANLIYORUZ AMA...

Kardeşinin cenazesindeki tepkisiyle ülke gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan hakkında İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatılmadı. Yarbay’a, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan “Acısını anlıyoruz, ama bir daha bu şekilde gündeme gelmesin” şeklinde mesaj geldi.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen mesajın ardından olayın soruşturma açılmadan kapanabileceği de değerlendiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.