Hava Durumu

Yargıcı, Vakko'ya 1 beden büyük geldi

Ünlü hazır giyim markası Yargıcı'yı satın almak için mücadele sürüyor. Vakko daha önce Yargıcı'yı satın almak için niyet mektubu imzaladığını açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yargıcı, Vakko'ya 1 beden büyük geldi

Son gelişme olarak ise Yargıcı'nın hakim ortağı GB Retail Investments Holding'in firmanın tamamını kontrol etmek için Rekabet Kurumu'na başvurduğu öğrenildi. Rekabet Kurumu'nun sitesinde yer alan başvuruda GB Retail Investments'ın şirketin tamamını almak istediği belirtiliyor. Firmanın talebi kurumun sitesinde şu şekilde yer aldı: "Yargıcı Konfeksiyon İhracat ve Ticaret A.Ş'nin tek kontrolünün, şirketin çoğunluk hissedarı GB Retail Investments Holding B.V. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi talebi."

Başvuru 9 Haziran'da yapıldı. GB Retail Investments Holding, Yargıcı'nın yüzde 75'ini 2011 yılında satın almıştı.

Bir dönem maddi sıkıntılar yaşayan markaya talipler çıktı. Vakko nisan ayında niyet mektubunu açıklamıştı. Ama firmadan eriştiğimiz yetkililer, Yargıcı'yı satın almak için ön görüşmeler yaptıklarını ancak bunların sonuçlanmadığını söyledi. Şirkette yeni hamle ise çoğunluk ortağı fondan geldi.

43 yıllık marka

Yargıcının temelleri 1978 yılında atıldı. Emir Yargıcı ve kardeşinin İstanbul Osmanbey'de gömlek mağazasıyla başladı. Bugün Türkiye'de ve yurtdışında 62 mağaza dahil 90'dan fazla satış noktası var. 1988 yılında Yargıcı mağazalarında ilk kez kadın koleksiyonu sunmaya başlandı. 2001 yılından itibaren sadece kadın koleksiyonu tasarlamaya başladı. 2015'de de Yargıcı Homeworks mağazası ile tüm mobilya ve ev aksesuar ürünleri tek bir çatı altında müşteriye sunuldu. 43 yıldır butik servis anlayışıyla hizmet veren Yargıcı, Türkiye ve yurtdışında bulunan mağazalarının yanı sıra e-ticaret sitesi de bulunuyor.

İmzalar haftaya atılacak

Telefonla konuştuğumuz Yargıcı Genel Müdürü Oğul Sipahioğlu, "GB Retail Investment Holding firmanın yüzde 75'ine sahipti. Vakko'yla markayı satma yönünde ön bir görüşme yapıldı. Bir nişanlılık dönemi yaşandı ama olmadı. Firmanın tamamı artık Kuveytli fonun. Tam imzalar haftaya atılacak. Firmada ve işleyişte bir değişiklik olmayacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.