Hava Durumu

Yarı finali Çakır yönetecek

İspanya-Portekiz yarı final maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarı finali Çakır yönetecek
Avrupa Futbol Şampiyonasında İspanya ile Portekiz arasında oynanacak yarı final maçını Türk hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) açıklamasında, turnuvada yarı final maçlarını yönetecek hakemlerin belirlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, 27 Haziran Çarşamba günü Ukrayna'nın Donetsk kentinde oynanacak İspanya-Portekiz yarı final maçının hakemi Cüneyt Çakır oldu 28 Haziran Perşembe günü Varşova'da oynanacak Almanya-İtalya yarı final maçını Fransız Stephane Lannoy'un yöneteceği bildirildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 27 Haziran Çarşamba günü Portekiz-İspanya maçını yönetecek FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, böylece kariyerinin 5. uluslararası yarı finaline çıkmış olacak.

2006 yılında FIFA kokartı takan Cüneyt Çakır, şu ana kadar 63 uluslararası müsabakada düdük çaldı. Avrupa Şampiyonası'nda görev alan en genç (36) hakem olan Cüneyt Çakır, ilk uluslararası yarı finaline 2009 yılında İsveç'te düzenlenen 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'ndaki İngiltere-İsveç maçında çıktı. Cüneyt Çakır'ı bu karşılaşmadan sadece 10 ay sonra bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final maçı bekliyordu. 29 Nisan 2010'da Fulham ile Hamburg arasında oynanan yarı final rövanş müsabakası Çakır'ın kariyerindeki önemli dönemeçlerinden birini oluşturdu.
2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçlarında yönettiği Rubin Kazan-Barcelona maçıyla 10 yıl aradan sonra bir Türk hakem, Şampiyonlar Ligi'nde görev aldı. Cüneyt Çakır, Haziran 2011'de de en üst kategori olan UEFA elit hakem kategorisine yükseltildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.