Hava Durumu

Yarın açıklanacak kararla ilgili 'ipucu' verdi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı unsurlara ilişkin, "Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 22:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 22:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarın açıklanacak kararla ilgili 'ipucu' verdi
Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti. 

Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek'i ziyareti sırasında hiçbir darbe girişiminde halka kurşun sıkılmadığını, Meclis'in bombalanmadığını vurgulayan Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirtti.

Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı unsurlara ilişkin şunları söyledi:
"Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil. Bu istikrarsızlık kaynağını besleyen yapının daha etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayacak, tamamen anayasal, yasal yetkilerin kullanılacağı bir durum ortaya çıkacak. Yarın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı, yasal sistemimizin imkan sağladığı bir durum olacak. İstikrarsızlık kaynağının tamamen defedilmesi, gelecekte de tekrar ortaya çıkmasını engelleyecek tedbirlerin alınmasını kolaylaştıracak adım olacağı için tam tersine piyasalarda kesinlikle olumlu bir etkisi olacaktır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.