Hava Durumu

Yarın okullar açılacak mı? İşte yüz yüze eğitimin detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin merakla beklediği koronavirüsle mücadelede yeni normalleşme kararını az önce açıkladı. Velilerin en çok merak ettiği konuların başında ise okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Buna göre ise yüz yüze eğitimin de detayları netleşti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarın okullar açılacak mı? İşte yüz yüze eğitimin detayları

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak.

Buna ilave olarak Ankara, Bursa, Eskişehir, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu düşük ve orta riskli şehirlerde ortaokullar ve liseler dahil, diğer kademelerde de eğitime başlanacak.

İstanbul, İzmir, Edirne, Konya, Trabzon, Sinop ve Samsun gibi yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde ise okul öncesi eğitim kurumları, ilk okullar, 8. ve 12. sınıfların dışında liselerde yüz yüze sınavlar yapılacak.

Her okul yüz yüze sınavları 8 Mart'tan itibaren kendi takvimine göre belirleyecek. Düşük ve orta riskli okullarda ise yüz yüze eğitimin seyreltilmiş ve kademeli şekilde başlaması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önümüzdeki dakikalarda açıklama bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.