Hava Durumu

Yaş çay alım fiyatı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 2020 yılında yaş çay ücretini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaş çay alım fiyatı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri duyurdu.

Erdoğan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını açıklayarak aynı zamanda 9 şehirde giriş-çıkışların kaldırıldığını açıkladı. Bu önemli gelişmelerin ardından merak edilen bir diğer konu ise 2020 çay fiyatıydı. 4 ilde yapılacak çay hasadı için üreticiler fiyatın ne kadar olacağıyla alakalı meraklı bir bekleyiş içerisindeydi.

'Müjdeyi vermek istiyorum' diyerek fiyatı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "2020 için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruşa tekabül etmektedir. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır. Ülkemizin en büyük enerji ve sulama projelerinden biri olan Ilısu Barajı'nın 6 türbininden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağımızın müjdesini kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.