Hava Durumu

YAŞ erkene çekilebilir, komuta kademesi aynı kalabilir

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi, temdit ve emekliliğin görüşülüp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra alınacak kararların kesinleşeceği yaz dönemi Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) çalışmaları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2020 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2020 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YAŞ erkene çekilebilir, komuta kademesi aynı kalabilir

TSK personelinin durumuyla ilgili çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca yürütülüyor. Terör örgütü FETÖ'nün gizli yapılanma çalımalarını önlemek ve ortaya çıkarmak için istihbarat raporları da değerlendirmede dikkate alınıyor.

ERKENE ALINABİLİR

TSK'da yaz dönemi YAŞ'ı genelde Ağustos'un ilk haftası içinde yapılıyordu. Ancak bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle YAŞ'ın bu ayın sonuna doğru toplanabileceği belirtiliyor..

YAŞAR PAŞA KALABİLİR

Kulislerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in hem yaş haddi, hem de görev süresi dolmadığı için mevcut görevine devam etmesinin beklendiği konuşuluyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda, Orgeneral Ümit Dündar kuvvet komutanlığındaki 2 yıllık görev süresini dolduruyor. Henüz yaş haddini doldurmayan Orgeneral Dündar'ın da görev süresinin bir yıl uzatılabileceği belirtiliyor. TSK komuta kademesinde değişiklik olmayacağı da kulis bilgileri arasında.

HAVA UZAYABİLİR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, geçen yıl görev süresi uzatılan Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün bir yıl daha göreve devam edebileceği konuşuluyor. Görev süresi uzamadığı takdirde Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu orgenerallik sırasında bekliyor.

DENİZ'DE DE DURUM BENZER

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da üçüncü yılını dolduranlar arasında. Oramiral Özbal'ın görev süresinin de bir yıl uzatılabileceği belirtiliyor. Bu kuvvette de Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramirallik sırasında bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.