Hava Durumu

Yaşlanma etkilerini yok etmek mümkün!

Genç ve canlı bir yüze sahip olmak herkesin ortak isteğidir. Elde edilmek istenen sağlıklı cilt görünümünde tercih edilen yöntemleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu sizler için anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaşlanma etkilerini yok etmek mümkün!

Genç ve canlı bir yüze sahip olmak artık çok daha kolay

Yüzün güzel görünmesi için kadın erkek fark etmeden kişi için ideal olan oran ve dengeye sahip olması gerekir. Ancak zaman içinde yüz yapısını oluşturan yağ, kas ve kemik dengesinde çevresel faktörler ve yaşın ilerlemesi ile azalma görülebilir. Meydana gelen bu azalmalar sonucunda ise yüz bölgesinde şekil ve hacim kayıpları yaşanabilir.

Özellikle 30 ve üzeri yaşlarda yüzün orta yüz diye adlandırılan bölgesinde yaşlanma etkileri görülmeye başlar. 30 yaş ile yüzdeki tutucu bağlar çeşitli faktörlerinde etkisi ile zayıflamaya başlar ve yüz dokularının aşağıya doğru inmesine zemin hazırlar. Sıklıkla karşılaşılan sorunlar ise alt göz kapaklarının düşmesi ve yüzün aşağıya doğru sarkmasıdır.

Bu yaşlanma etkileri için akla gelen ilk yöntem yüz germe işlemi olur. Fakat yüz germe işlemi yalnızca orta yüz bölgesine fayda sağlayan işlemdir. Günümüzde ise bu soruna yönelik uygulanabilecek özel uygulamalar geliştirilmiştir.

Dudak bölgesine yapılabilecek uygulamalar

Yüz şekline uygun dolgun ve şekilli dudaklar görünüme genç bir etki sağlar. Günümüzde bu soruna yönelik uygulanan işlem ise dudak dolgusudur. Dudaklara hacim kazandırırken dudak bölgesinde oluşan kırışıklıklarında önüne geçilebilir.

Göz kapağına yapılabilecek uygulamalar

Göz kapağı sarkmaları kişilerin görme ve yaşam kalitelerini oldukça düşürmektedir. Sadece görünüm olarak değil sağlığı da tehdit ettiği için yapılabilecek işlemler ile önüne geçmek mümkündür. Tercih edilen işlem ise blefaroplasti olarak bilinen göz kapağı kaldırma operasyonudur. İşlem sonrası kişinin görme kalitesi artarken daha genç bir görünüme de sahip olur.

Kaş kaldırmak için yapılabilecek uygulamalar

Kaş kaldırma uygulamaları genellikle kaş düşüklüğünün sebep olduğu görme kaybı ve asimetrik görüntüden rahatsız olan kişilere yapılmaktadır. Günümüzde tercih edilen yöntemler ise cerrahi ip askılama ve botokstur.

Kişinin istek ve ihtiyacına göre uygulanacak yöntem belirlenir ve işlem gerçekleştirilir. Yapılacak uygulama ile kaş düşüklüğü sorunu giderilir ve alın bölgesinin de görünümü iyileşir.

Yüz ve boyun bölgesine yapılabilecek uygulamalar

Yüz ve boyun genel olarak kişilerin en sık şikayeti olan bölgelerdir. Sıklıkla karşılaşılan sorunlar ise; yağlanma, sarkma, kırışıklıktır. Klasik yöntemin aksine Trinity Lift uygulamasında birçok yöntem bir arada sunuluyor. Endoskopi kullanılarak yüz germe ile perkütan iğne yöntemini birleştiriliyor ve geç ve orta yaşlı hastalara uygulama kolaylıkla yapılabiliyor. Farklı yöntemler birleştirildiği için daha kısa zamanda daha etkili sonuçlar elde edilebiliyor.

İşlem esnasında ise yüz ve boyun bölgesindeki fazla yağlanma giderilir, cildin yenilenmesi kolaylaştırılır. Hastanın tercihine bağlı olarak sedasyon ya da genel anestezi ile uygulama yapılabilir. Ortalama 2 saat süren işlemden sonra hasta gün içinde evine gönderilir. İyileşme süresi ise kişiden kişiye değişmekle beraber 10 gün sürebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.