Hava Durumu

Yaşlı kadın evde çıkan yangında feci şekilde can verdi

Konya'da Alzheimer ve yatalak hasta 83 yaşındaki Hasibe Bozkurt, birlikte yaşadığı kızı 50 yaşındaki Emine Özcan'ın mahallede düzenlenen yağmur duasına gittiği sırada evde çıkan yangında yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2014 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2014 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaşlı kadın evde çıkan yangında feci şekilde can verdi

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi'nin Başarakavak Mahallesi'nde tek katlı tek odalı bir evde meydana geldi. Annesi Hasibe Bozkurt ile yaşayan Emine Özcan, komşularıyla birlikte mahalle meydanındaki yağmur duasına katılmak için evden ayrıldı. Kısa süre sonra belirlenemeyen nedenle evde yangın çıktı. Komşuları da yağmur duasında olduğu için geç fark edilen yangını görenler hemen müdahale etti.

Yangın söndürülürken, içeri girildiğinde 4 çocuk annesi Hasibe Bozkurt, hareketsiz  yatarken bulundu. Olay yerine gelen sağlık görevlileri kolu ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Bozkurt'un, dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiğini saptadı.

Yağmur duasından döndüğünde evde çıkan yangında annesi Hasibe Bozkurt'un öldüğünü öğrenen Emine Özcan, sinir krizleri geçirdi. Yangının sobadan çıktığı sanılırken

ölen Hasibe Bozkurt'un yeğeni olduğunu söyleyen Ali Keşkin, ''Yağmur duası sırasında yangın çıkmış. Kendisi Alzheimer hastasıydı ve yatalaktı. Yangının çıkış nedeni belli değil. Ancak, daha önce kibritle oynadığı için ufak çaplı yangın çıkmıştı. Sobadan da kaynaklanmış olabilir. Kızı da yağmur duasındaydı. Bir komşumuz alevleri fark ediyor ve çevredekiler tarafından da yangın söndürülüyor'' dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.