Hava Durumu

Yavaş ama dengeli büyüme

Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Şubat ayında ihracatın yüzde 5.8 arttığını, ithalatın ise yüzde 9 yükseldiğini belirterek, “İlk iki aya bakınca, iç talepteki kademeli toparlanmayla birlikte ihracatın da artmaya devam etmesi, büyümede yavaş ama dengeli bir gelişime işaret ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yavaş ama dengeli büyüme

2013 yılının en büyük zorluklarından birinin, cari açıkla mücadelede yakalanan dengeyi muhafaza etmek için iç ve dış talebi birlikte büyütmek olduğunun altını defalarca çizdiklerini belirten Sönmez, ilk iki ayda tüketim malı ithalatındaki yüzde 8.4’lük artışa karşın yatırım malı ithalatındaki artışın yüzde 9.3’ü bulduğunu söyledi. Sönmez, “İthalattaki büyümenin yatırım malı kaynaklı oluşu, ayrıca değerlendirilmesi gereken önemli bir nokta” dedi.

Şubat ayında ihracatın Avrupa Birliği ülkelerine yüzde 3.5, Ortadoğu’ya yüzde 24, Asya ülkelerine yüzde 23 ve Güney Amerika’ya yüzde 38 arttığını vurgulayan Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:“İhracatının dörtte üçünü AB ülkelerine yapan Bursa, bu bloktaki borç krizinden en çok etkilenen illerden biri oldu. Ancak yılın ilk iki ayında ihracatımız yüzde 7 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı. AB pazarında, şimdilik küçük de olsa bir kıpırdamanın başlamış olması önemli. Yılın ilk iki ayında Bursa’nın ihracatındaki yüzde 7 artışa karşın ithalatımız yüzde 4.7 arttı. Cari dengemiz Türkiye ortalamasından daha iyi durumda.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.