Hava Durumu

Yaylacı: Kadınlar çok güçlü

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Deniz Yaylacı, hedefinin bir gün mutlaka olimpiyatlarda yer almak olduğunu söyleyerek, "Kadın çekiç atma sporcusu olarak çok gururluyum. Kadınların yapamayacağı bir şey yok. Önemli olan antrenman temposundan kopmamak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2020 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2020 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaylacı: Kadınlar çok güçlü

Milli sporcu hedefleri ile ilgili konuşurken çekiç atmanın bir "erkek sporu" olarak görülmesi önyargısına da karşı çıktı.

Milli takım çekiç atma sporcusu Deniz Yaylacı, geçtiğimiz gün AS TV'de yayınlanan Satırbaşı programına konuk oldu, spor spikeri Samet Zinciroğulları'nın sorularını yanıtladı. 23 yaşında olan ve daha önce 2015 yılında Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda 2. olma başarısı gösteren Deniz Yaylacı, çekiç atma sporunun bir erkek sporu olmadığı ve kadınların da kendilerine şans verildiği sürece spor dahil her alanda çok başarılı olabileceğini söyledi. Yaylacı, "Kendimi devamlı geliştirmek istiyorum. Pandemi döneminde antrenmanlarımızda biraz sıkıntı yaşadık ama sonradan eski tempoya geri döndük" dedi.

Hedefinin bir gün mutlaka olimpiyatlarda yer almak olduğunun da altını çizen Deniz Yaylacı, "Çekiç atma disiplini çok teknik bir spor. Olimpiyat sporları bünyesinde yer alıyoruz. Antrenman tekniklerimiz ve vücudun oturması çok önemli. 2021 olmasa bile 2024 veya 2028 olimpiyatları en büyük hedefim. Kariyerimi sonlandırdığım zaman arka-ma döndüğümde iyi başarılar aldığımı görmek istiyorum" dedi. Özellikle çekiç atma gibi sporlarda arkada destek olmasının önemli olduğunu da belirten yaylacı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.