Hava Durumu

Yazar Mengüşoğlu Bursalılara kitabını anlattı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Edebiyat Söyleşileri'nin ikinci konuğu, şair Metin Önal Mengüşoğlu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yazar Mengüşoğlu Bursalılara kitabını anlattı

Koronavirüs salgını nedeniyle kültür sanat programlarına ara veren Osmangazi Belediyesi, etkinliklere tedbirli olarak yeniden başladı. Vatandaşların evde güzel vakit geçirebilmesi için çeşitli konser ile söyleşiler düzenleyen Kültür İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaptı.

Mustafa Başpınar'ın yönettiği 'Bir Kitap, Bir Yazar' söyleşisinde, şair Metin Önal Mengüşoğlu yeni kitabı olan 'Yolun Daraldığı Yerden'i anlattı. Mengüşoğlu, "Kültürün, edebiyatın, sanatın ve medeniyetin geçemeyeceği dar yol yoktur. Kötüler, acı verenler yolları ne kadar daraltsa da yine şairler, edipler, düşünürler ve sanatçılar oradan bir çıkış yolu bulurlar. Dünyanın kültür birikimine baktığımız zaman dünyanın en zor zamanında en üst dilde eserler üretilmiştir. Ben de, kitabımı yolun daraldığı yerden yazdım" dedi.

Mengüşoğlu, söyleşi sonunda genç edebiyatseverlere tavsiyelerde bulunarak deneyimlerini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.