Hava Durumu

Yemeden önce iyi düşünün!

Sucuk, sosis derken şimdi de dönerde alarm zilleri çalıyor. Türk Fast-food'unun içinden neler çıktı neler!

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2012 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2012 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yemeden önce iyi düşünün!
 Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, vatandaşları özellikle döner konusunda uyardı. Vatandaşın "Ucuza yemek yiyeceğim" derken sağlığını riske attığını belirten Yenice, hayvan yemi olarak kullanılması gereken et ve kemik artıklarının dönerin içine katıldığını kaydetti.

'TAKOZ'A GELMEYİN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde etlerin içinden tavuk gagası, inek memesi katkıların çıktığını ancak bunun buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu söyleyen Yenice, dönerdeki diğer tehlikenin, "takoz" diye tabir ettikleri eski dönerlerin üzerine yeniden et konularak yapılması olduğunu söyledi. Özellikle yaz aylarında takoz dönerlerin katkılı dönerler kadar ölüm saçtığının altını çizen Yenice, "Bazı işletmeler dünden kalan dönerlerini buzdolabına kaldırıp, ertesi gün üzerine yeniden et takarak satıyor.Piştikten sonra buzdolabına giren et yeniden pişirildiğinde sayısız bakteri oluşur. Bunu defalarca kez yaptığınızda, o eti yiyen insan aslında bomba yiyor" diye konuştu.

DENETİMSİZLİK TEŞVİK EDİYOR

Eskiden sadece sokak aralarında bulunan ucuz dönercilerin, denetimsizlik yüzünden kentin işlek çarşılarına taşındığını aktaran Yenice, "Etin kilosu 30, tavuğun kilosu 8 liraya satılırken, bu yerler et dönerini 2 liraya, tavuk dönerini 1 liraya satıyor. Sağlıklı dönerin bu fiyatlara satılması mümkün değil. Demek ki bu gıdaların içinde et yerine başka bir şeyler var" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.