Hava Durumu

Yeni 10 TL nasıl olacak? Yeni 10 TL banknot ne zaman çıkacak?

Yeni 10 TL için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), duyuruyu gerçekleştirdi. Buna göre 1-2-3. tertip olarak basılan ve hala tedavülde bulunan 10 TL'lere ek olarak 4. tertip yeni 10 TL de piyasalardaki yerini alacak. Tüm özellikleri şu an mevcutta bulunan 10 TL'lere benzeyen yeni 10 TL, sadece üzerinde yer alan Merkez Bankası Başkanı ve Başkan Yardımcısı imzaları bakımından farklı olacak. Buna göre yeni 10 TL, mevcut Merkez Bankası ve yardımcısının imzalarının eklenmesiyle piyasalardaki yerini alacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni 10 TL nasıl olacak? Yeni 10 TL banknot ne zaman çıkacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu IV. tertip 10 lira banknotların tedavüle verileceğini duyurdu.

TCMB'den yapılan açıklamada, 1211 sayılı kanunun bankaya verdiği yetkiye dayanarak E9 Emisyon Grubu IV. tertip 10 lira banknotların 4 Mayıs 2020'den itibaren tedavüle verileceği belirtildi.

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II. ve III. tertip 10 lira banknotlara kıyasla IV. tertip 10 lira banknotlardaki imzaların TCMB Başkanı Murat Uysal ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendiği aktarılan açıklamada, söz konusu banknotların üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II. ve III. tertipleriyle tamamen aynı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, I., II., III. ve IV. tertip banknotların birlikte tedavül edeceği, IV. tertip 100 lira banknotlara ilişkin duyurunun daha sonra yapılacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.