Hava Durumu

Yeni Bursa Valisi'ne asansör sürprizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı valiler kararnamesiyle Bursa Valiliği'ne getirilen Münir Karaloğlu, görevinin ilk gününde asansör sürprizi ile karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni Bursa Valisi'ne asansör sürprizi

Van Valiliği'nden Bursa Valiliği'ne tayin olan Münir Karaloğu görevine resmen başladı. Çarşamba'daki valilik binasındaki törende çiçeklerle karşılanan Vali Münir Karaloğlu, ilk önce polis merasim mangasını selamladı. Kamu müdürlerini selamladıktan sonra makamına geçen Vali Karaloğlu, burada asansörün azizliğine uğradı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte asansörle makamına çıkmak isteyen Karaloğlu, asansörün kapılarının açılmaması üzerine 1. kata inmek sorunda kaldı. Vali Karaloğlu, merdivenleri kullanarak makamına geldiği esnada basın mensuplarına 'size sürpriz yaptım' dedi.

"ŞEHİRLER CANLI BİR VARLIKTIR"

Ardından valilik toplantı salonuna geçen Vali Karaloğlu, Bursa'ya ve Bursa halkına hizmet etmenin kendisine verilmiş olmasını nimet olarak gördüğünü dile getirdi. Vali Karaloğlu, "Şehirler canlı varlıklardır. Şehri geliştirerek geleceğe taşımak istiyorsak, kurumlar arasında ciddi bir uyuma ve bu uyumun arkasında da milletin desteğine ihtiyaç vardır. Her kesimle iş birliği yaparak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bursa bir markadır. Bursa, dünya şehir markaları arasında yer almakta. Bursa'mızın kendi sınırlarını aşan bir vizyona sahip olma mecburiyeti vardır. Şehrimizin markasını oluşturan önemli değerlerimiz de var. Bunlar şehrin tarihi, kültürü, turizmi ve sporu, şehrin ana taşıyıcı sütunlarıdır" dedi.

Karaloğlu, şehirdeki kültürün, sanatın ve edebiyatın geliştirilmesi noktasında entellektüel sermaye ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Sporun bütün branşlarında hem Türkiye'ye hem de dünyaya sporcu ihraç edebilecek potansiyele sahip olduklarını açıklayan Karaloğlu, "Spordaki gelişmelerin lokomotifi Bursaspor'dur. Bursa Valiliği'ne atandığım zaman en çok mesajı ve twitı taraftarlardan aldım. Takımlarına tutkuyla bağlı gençlerden oluşan bir şehir var. Bu şehirde yaşayan her güzel işte tutkulu gençlere ihtiyacımız var. UEFA Avrupa Ligi maçını izlemek için geldim. Ama bir yol kazası oldu. Umarım seneye bunu izleriz. Bursaspor şehrin önemli marka değerlerinden bir tanesidir" diye konuştu.

FATİH MEHMET GÜLER SORUSU

Bursa'daki önemli projelerinin zamanında bitmesi için var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren Karaloğlu, eski vali Şahabettin Harput'un projelerinin de takipçisi olacaklarını söyledi. Karaloğlu, soruşturma sebebiyle görevinden alınan eski Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in göreve iade edilmesiyle alakalı soruya ise, bu konuda yeterli bilgisi olmadığı cevabını verdi.

"3. GÜNÜMDE BAŞBAKANI AĞIRLAMAK BÜYÜK ŞEREF"

Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya geleceğinin hatırlatılması üzerine Karaloğlu, "Bu benim için bir şans. Aynı zamanda dezavantaj. Şehri fazla tanımadan başbakanımızı ağırlamak söz konusu. Ama daha 3. günümde başbakan ağırlamak benim için bir şeref. 3 gün içinde tanıyabildiğimiz kadar şehri tanıyıp sayın başbakanımızı layıkıyla Bursalılar ile birlikte ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.