Hava Durumu

Yeni varyant krizi! Yüzlerce kişi mahsur kaldı

ABD'li CNN'in geçtiği habere göre, koronavirüsün dünyayı alarma geçiren yeni varyantı Avrupa'yı birbirine kattı. Yeni yasakların devreye sokulmasıyla yüzlerce kişi uçaklarında mahsur kalırken, ABD Başkanı Biden yeni varyantın 'büyük bir endişe kaynağı' olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2021 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni varyant krizi! Yüzlerce kişi mahsur kaldı

Koronavirüsün yeni ve şu ana kadarki en tehlikelisi olduğu düşünülen mutasyonuyla ilgili endişeler büyüyor. Hollanda'nın yeni seyahat kısıtlamaları getirmesinin ardından Güney Afrika'dan gelen yüzlerce yolcu Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda tutuldu.

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada da dahil olmak üzere büyük varış noktaları, Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından Afrika ülkelerinden gelen uçuşları engellemek için harekete geçti.

Bir havaalanı sözcüsü, biri Cape Town, diğeri de Johannesburg olmak üzere iki Güney Afrika kentinden gelen uçuşların Cuma günü geç saatlerde Schiphol'a indiğini söyledi. Yolculara, havaalanında ayrı ve güvenli bir yer oluşturulurken, test yapılana kadar uçakta kalmaları gerektiği söylendi.

Sözcü, bu durumda olan yolcu sayısının 400 ila 600 olduğunu açıkladı ve "Herkesi test etmek zaman alacak" dedi.

Yeni tür şimdiye kadar Güney Afrika, Botsvana ve Hong Kong'da karantinaya alınan iki turistte tespit edildi. Belçika'da da bir vaka bildirildi.

Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği yeni koronavirüs varyantı nedeniyle Güney Afrika'dan AB'ye tüm seyahatlere geçici kısıtlamalar getirmeyi kabul ettiğini duyurdu. AB Komisyonu sözcüsü Eric Mamer, söz konusu ülkelerin Botsvana, Eswatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve olduğunu açıkladı.

Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri CNN'e yaptıkları açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Pazartesi gününden itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Eswatini, Mozambik ve Malavi'den gelen uçuşları kısıtlayacağını söyledi.

Biden, basına varyant hakkında 'temkinli olmaya karar verdiğini' söyledi ve "Büyük bir endişe kaynağı olması ve hızla yayıldığının görülmesi dışında varyant hakkında fazla bir şey bilmiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.