Hava Durumu

Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi

Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için halk Yenikapı'daki alanda toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi

Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam da katılıyor.

İmamoğlu: Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur

​Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sözümona İsrail ile Filistin arasında bir 'barış' planından bahsedildi. Fakat Filistin orada yoktu. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Kudüs'ün statüsü aynı zaman İslam dünyasının ortak mücadelesidir.

Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez. Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez. İlk günden beri mazlum Filistin halkının yanında olduk, yanında olacağız. Bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının da yanında olduk. Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur."

Karamollaoğlu: Bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler

Ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu sahneye çıktı:

- Hani 'Yüzyılın Anlaşması' diyorlar ya, biz 'Yüzyılın Paçavrası' diyoruz buna.

- Trump ve Netanyahu tarafından dayatılan şu plan Filistin'i siyonist İsrail'e peşkeş çekmektedir, uluslararası hukuku ayaklar altına almaktadır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktadır. Yüzyılın ihaneti, zorbalığı, paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah'ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür.

- Necmettin Erbakan'ın dediği gibi "Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan siyonist uşaklar."

- Bu planın asıl adı Büyük İsrail Projesi'dir.

- Eğer bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler. Irkçı emperyalizm adım adım ilerlerken biz neler yapıyoruz? Kendi coğrafyasında kendi planlarını yapamayanlar başkalarının planlarının sadece figüranı olurlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.