Hava Durumu

Yenişehir'e Kent Meydanı

Yenişehir ilçe merkezindeki Osmangazi Lisesi'nin artık kullanmadığı binası, belediyeye devredildi. Belediye Başkanı Davut Aydın, Osmangazi Lisesi'nin yeni yapılan okul binasına taşındığını, belediyeye devredilen eski binanın ise yıkılarak yerine Kent Meydanı kurulacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'e Kent Meydanı

Yenimahalle'deki belediyeye ait arsaya Şişecam tarafından okul binası inşa edildiğini hatırlatan Başkan Aydın, protokol gereği okulun boşalttığı eski binanın belediyeye devredildiğini söyledi. Eski binanın da içinde bulunduğu toplam 14 bin metrekarelik alanda Kent Meydanı kurulacağını anlatan Başkan Aydın, "Zemini otopark olarak düzenlenecek Kent Meydanı Projesinin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacağız. Böylece ilçemizin hem otopark sorunu çözüme kavuşacak, hem rahat bir nefes alınacak Kent Meydanı oluşturmuş olacağız" dedi.

AKILLI DURAKLAR DA GELİYOR

Yenişehir'de bazı noktalara akıllı duraklar, wifi bağlantılı oturma bankları ve engelli aracı şarj aleti kurulacak.

Akıllı durakların ilçede dolmuş bekleyen vatandaşların yaz ve kış aylarında yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldıracağını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, ilk teslimatın önümüzdeki ay yapılacağını söyledi. Aydın, "Toplam 5 adet akıllı durak siparişi verdik. 10 koltuklu akıllı durakların içinde engelli araçları için sarj cihazı, engelli girişi, klima, kütüphane ve TV ünitesi bulunacak" dedi.

İlçenin değişik noktalarına ise wifi bağlantılı oturma banklarıyla 1 adet engelli arabası şarj aleti de monte edileceğini söyleyen Aydın, "Akıllı duraklar, wifi bağlantılı oturma bankları ve engelli aracı şarj aleti montajıyla ilçemizin önemli eksiklerinden bazıları kapatmış olacağız" diye konuştu.

BAŞKAN'DAN PANCAR ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bedel ve Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, Yenişehirli çiftçilerin önümüzdeki yıldan itibaren 200 bin ton pancar yetiştirebileceğini belirtti. Bu pancarların tamamının kota artışı sağlanarak türkiye Şeker Fabrikaları tarafından alınacağını söyleyen Aydın, "2020 yılı için üreticilerimizin taleplerini karşılayacak şekilde 200 bin ton pancar üretim kotası tahsis edildi. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Başkan Aydın, ayrıca Yenişehir Ovası'nda yetiştirilen pancarların şeker oranının artırılmasına yönelik çalışmalar da yapılacağını sözlerine ekledi.

Yenişehirli pancar ekicilerine sağlanan bu imkanın önemini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da gelişmeyi sevindirici olarak niteledi. Aktaş, kotanın artırılması ve şeker oranının yükseltilmesine yönelik çalışmaların gelecek yıl pancar ekim alanlarının genişlemesini sağlayacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.