Hava Durumu

Yer altı çöp konteynırları devrede

İnegöl'de nisan ayında montajına başlanılan yer altı çöp konteynırları devreye girdi. İlk yer altı konteynırındaki çöpler Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından boşaltıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2012 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2012 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yer altı çöp konteynırları devrede


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 Nisan 2012 tarihinde yer altı çöp konteynırlarının ilkinin montajını yaptıklarını belirterek, "İnegöl Belediyesi olarak hizmet kalitesini artırmak için, teknolojik yeniliklerden en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Yer altı konteynır sistemi İnegöl Belediyesi’nin atık sorunu için büyük rahatlık sağlayacak bir sistemdir. Bu sistem sayesinde cadde ve ana arterlerde mevcut bulunan eski tip konteynırlar kalkmıştır.

 

Konteynır diplerine bırakılan çöp görüntüleri de bu sistemle birlikte son bulacaktır. Birçok ilde olmayan bu uygulama, insan ve çevre sağlığına verdiğimiz önemin de bir göstergesidir. Sayıları şimdilik 70 adet olan konteynırlarımız 3.5 ton hacme sahip olup, şu an kullandıklarımızdan tam 5 kat daha büyüktür.

 

Bu konteynırlardan atık alımı özel araçlarla gece gerçekleştirilecektir. Bugün burada bu ilk çöp alım işlemini temsili olarak yapıyoruz. Bu çöp alım işi her gece bu araçlar sayesinde insan gücüne ihtiyaç duyulmadan sadece şoför vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Bu sayede trafiğe verilen olumsuz etkiler de ortadan kalkacaktır. Bu da hem ulaşım, hem zaman hem de atık taşınması açısından büyük rahatlık ve tasarruf demektir. Yer altına gömülen bu konteynırlarımız, sızdırmaz bir beton içerisinde olduğu için su kaynaklarına ya da toprağa her hangi bir zarar vermemektedir. Ayrıca, ters yönlü açılan kapak sistemi sayesinde, çocukların ya da kedi köpek gibi hayvanların içerisine düşmesi gibi bir ihtimal de söz konusu değildir" dedi.


Aktaş, proje kapsamında 100 adet de yer üstü çöp konteynırının montajının yapılacağını bildirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.