Hava Durumu

Yerde can çekişirken altınları çaldı

Adana'da kuyumcuyu ayağından ve yüzünden silahla vurarak yaralayıp kaçan gaspçı, çaldığı altınlarla birlikte yakalandı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2014 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2014 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerde can çekişirken altınları çaldı

Edinilen bilgiye göre, 2000 yılı başında işlediği cinayetten dolayı cezaevinden yeni çıkan Rüstem K. iddiaya göre arkadaşı R.D. ile merkez Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi Kenan Evren Bulvarı üzerindeki bir kuyumcuyu soymak için plan yaptı. Rüstem K. ve arkadaşı daha önce keşif yaptıkları kuyumcuyu 16 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde soymaya karar verdi. Rüstem K. yanına aldığı silah ve laptop çantasıyla kuyumcuya girerken arkadaşı R.D. ise dışarıda gözcü olarak beklemeye başladı.

Rüstem K. kuyumcu dükkanına girer girmez silahını içeride bulunan Şükrü Keskinpala'ya doğrultarak altınları vermesini istedi. Şükrü Keskinpala ise şahsın üzerine doğru hamle yaptı. Bu sırada gaspçı silahı ateşleyerek Şükrü Keskinpala'yı ayağından vurdu, ikinci kurşunu da üzerine düşmekte olan kuyumcunun yüzüne sıktı.

Yaralanan kuyumcu yerde kan kaybederken şahıs, ayağından vurulduğu için öne doğru eğildiği için zanlı ikince kez ateş edince suratından vurularak zanlının üzerine doğru düştü.

Zanlı Şükrü Keskinpala'nın üzerine düşmemesi için bir hamle yaparak kaçtı. Zanlı daha sonra hiçbir şey olmamış gibi Şükrü Keskinpala yerde can çekişirken vitrinin yanına gelip laptop çantasına altınları doldurup bir taraftan da kuyumcuda bulunan ikinci kişiyi tehdit etmeye devam etti. Zanlı bir süre sonra yaklaşık 700 gram altını alıp kaçtı. Zanlı kaçtıktan sonra kuyumcuda bulunan diğer kişi Keskinpala'nın yanına gelip kontrol ettikten sonra yardım çağırdı.

Bu arada, kuyumcuya giren bir kişi Keskinpala'ya yardım etti. Kuyumcuya giren bir kız çocuğunun da yaralı Keskinpala'ya bakıp hemen kaçması dikkat çekti. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

ZANLILAR BİR GÜN SONRA YAKALANDI

Polis olaydan sonra bu görüntüleri izleyip önce zanlının kimliğini belirledi. Polis kuyumcunun güvenlik kamerası dışında zanlının kaçış güzergahındaki 120 güvenlik kamerasını 1 gün boyunca gece-gündüz izledi. Bunun üzerine Rüstem K.'nın soygunu yaptığını, R.D.'nin ise dışarıda bekleyerek gözcülük yaptığını belirledi.

17 Ocak 2014 günü Belediyeevleri Mahallesi'ne yapılan baskında iki zanlıyı olayda kullandığı silah ve 12 bilezikle birlikte yakaladı. Zanlılar 3 gün boyunca emniyette sorguya alındı. Zanlı Rüstem K.'nın cezaevinde yeni çıktığı için parasız kaldığından soygunu planladığını söyleyerek, "Param yoktu o yüzden kuyumcuyu soymak istedim. Ben kimseyi vurmak istemiyordum ancak kuyumcu bana doğru hamle yapınca silah ateş aldı. Elimde eldiven olduğu için birden tetiğe bastım. Ben onu vurmak istemiyordum. Kuyumcuyu vurduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan iki zanlı da tutuklandı.
Olayda ağır yaralan Keskinpala'nın ise durumunun ağır olduğu makineye bağlı olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenildi.

Adana'da 2013 yılında 23 kuyumcuda soygun ve soygun girişimi meydana geldi. Bu olaylara karışan ve bu olaylar sırasında bir baba ile oğlu öldüren zanlılar da dahil hepsi yakalandı. 2013 yılında hiçbir kuyumcu soygunu faili meçhul kalmazken, 2014 yılında gerçekleşen kuyumcu soygunu zanlıları da olaydan bir gün sonra silah ve bileziklerle birlikte polis tarafından yakalandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.