Hava Durumu

Yerel medyaya kolaylık

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, müdürlüklerinin medya mensuplarının talepleri çerçevesinde çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirler aldığını ve yardımcı olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerel medyaya kolaylık
Akarkaya, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) 92. kuruluş yıl dönümü kutlamasının Bursa'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini anımsattı.

BYEGM Bursa İl Müdürlüğü'nün 21 Mayıs 2012 tarihinde faaliyete geçtiği söyleyen Akarkaya, ''İl Müdürlüğümüz, ilde faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya mensuplarının talepleri çerçevesinde çalışmalarını kolaylaştırıcı tedbirler almakta ve yardımcı olmaktadır. Diğer yandan yerel medyanın güçlenmesi için haber hizmetleri verilmekte, zaman zaman yerel medya eğitim seminerleri düzenlemektedir'' diye konuştu.

Yerli yabancı medya mensuplarına, basın kartları, basın trafik kartları, gri pasaportlar, silah ruhsatları gibi konularda da yardımcı olacaklarını dile getiren Akarkaya, ''Ayrıca ilimizi ziyaret eden yabancı medya mensuplarının ağırlanması, gerekli hizmetlerin verilmesi için çalışacağız. Hizmetlerin yanı sıra Türkiye'de hiçbir yerde bulunmayan basın merkezi oluşturduk. Bu basın merkezi 24 saat sizlerin emrinde. Basın merkezi 5 adet bilgisayar ile 24 saat açık olacak'' ifadesini kullandı.

Akarkaya, yeni basın trafik kartlarıyla ilgili ise şunları söyledi:

''Genel Müdürlüğümüz ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Eski sac plaka üzerine yapılan basın kartı iptal edilerek, yerine kağıttan kartlar yapıldı. Üzerinde fotoğraf ve isim var. Bu sayede sahte plaka, basın kartı kullanımı ortadan kalkmış olacak. Ehliyet dahi buradan sorgulanabiliyor. Basın kartı olan arkadaşlar bize talep ettikleri takdirde çıkartacağız. Basın kartının avantajı trafiği yavaşlatmamak kaydıyla üstün geçiş özelliği ve park yerlerinde park ücreti ödememe imkanınız var.''


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.