Hava Durumu

Yerinde duramayan Romanlardan 'Duran İnsan'lara ilginç tepki

Bursa Roman Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen deniz gezisinde Romanlar, Gezi Parkı gösterilerine katılanları ve “duran adam”ları göbek atarak protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yerinde duramayan Romanlardan 'Duran İnsan'lara ilginç tepki

Bursa’nın Mudanya ilçesine gelen yaklaşık 500 Roman, Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar sebebiyle sokaklara dökülen eylemcilere ve “duran adam”lara tepki için bir araya geldi. Birtakım iç ve dış kuvvetlerin Türkiye’nin huzuruna gölge düşürmek istediğine dikkat çeken Romanlar, göstericilere ve huzurluk çıkarmak isteyenlere inat göbek atarak Türkiye’de huzurun hiçbir zaman kaybolmayacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiklerini belirten Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, “Avrupa’ya, Türkiye’yi bölmek ve Gezi Parkı’nı bahane edip huzurumuzu bozmak isteyenlere inat Romanlar göbek atacak” dedi.

İzzet Kaptan gemisi ile Mudanya sahilinden başlayan tura çocukları ile gelen Romanlar, oyun havası eşliğinde göbek attı. Gezi Parkı eylemleri ile Türkiye’de yaşanan gerginliği protesto ettiklerini belirten Efkan Özçimen, “Gezi Parkı olaylarında refahımıza göz dikenler emellerine ulaşamayacak. Parkta ağaç kesiliyor diye eylem yapanlar, Avrupa’nın desteği ile ülkemizi bölmek ve huzursuz etmek içini mücadele ediyor. Bu ülkenin vatandaşları olarak buna izin vermeyeceğiz. Bir tane bayrağımız, vatanımız var. Eylem yapmakla, durmakla uğraşmasınlar. 3-5 çapulcuya biz bu ülkeyi bırakmayız. Başbakanımızın sözlerinin arkasındayız” diye konuştu.
Türkiye’de demokrasi olduğunu ifade eden Özçimen, “Avrupalıların oyununa, provokasyonuna gelmeyeceğiz. Kardeşliğimize göz dikenler, Avrupa’nın yandaşları bu ülkeyi bölemez. Biz Osmanlı torunuyuz. Böyle oyunlara gelmeyeceğiz. Huzurumuzu bozmak isteyenlere inat Romanlar göbek atıp onları çatır çatır çatlatacaklar” dedi.

Başkan Efkan Özçimen’e destek veren Bursalı Romanlar; Mudanya, Kumla, Fıstıklı, Armutlu turu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.