Hava Durumu

Yeryüzü doktorları 8 bin çocuk için proje başlattı

Dünyanın çeşitli ülkelerine giderek hastaları ücretsiz olarak tedavi eden Yeryüzü Doktorları, Ramazan ayında harekete geçti. Dünyada açlıktan hayatını kaybeden 8 bini aşkın çocuk için yeni bir kampanya başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeryüzü doktorları 8 bin çocuk için proje başlattı

Koronavirüs salgını nedeniyle her gün yeni vakalar, ölüm sayıları açıklanıyor. Peki ya her gün açlıktan hayatını kaybeden binlerce çocuk?

Yeryüzünde yaşanan açlık krizi ile uzun yıllardır mücadele eden Yeryüzü Doktorları, 2012 yılında başlattığı beslenme sağlığı programı kapsamında açlıktan hayatını kaybeden 8 bini aşkın çocuk için yeni bir kampanya başlattı. Açlık sebebiyle sağlığını kaybetmiş insanlara tedavi sağladı. Özellikle açlığın yaygın olduğu Somali, Nijer, Yemen, Suriye'nin Doğu Guta Bölgesi, Afganistan ve Çad'da yüz binlerce insana ulaşıldı.

Proje kapsamında mobil sağlık ve beslenme merkezleri kuruldu. Uygulanan tedavilerle, ölüm tehlikesi geçiren insanlar hayata bağlandı.

Yeryüzü Doktorları'nın Yemen'de, Afganistan ve Çad'da toplam 20 beslenme sağlığı merkezi var. Ayrıca 11 mobil sağlık ekibi koronavirüs günlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu hizmetler, Türkiye'deki bağışçıların destekleri sayesinde yapılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.