Hava Durumu

Yetiştirdiği 36.5 kiloluk dev kabakları hediye ediyor

Mardin'de yaşayan eski kuaför, şehir hayatından sıkıldığı için Diyarbakır'daki kuaför salonunu bırakarak bahçesinde güvercin gübresiyle 36.5 kilogram ağırlığında yetiştirdiği bal kabaklarını hayrına dağıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2020 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2020 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yetiştirdiği 36.5 kiloluk dev kabakları hediye ediyor

Diyarbakır'da 14 yıl boyunca kuaförlük yapan Esat Gül (30), 2014 yılında şehir hayatından sıkılıp, memleketi Mardin'in Savur ilçesine dönerek bir tekstil fabrikasında gece bekçiliği yapmaya başladı. Gül, evinin bahçesine sebze-meyve ekip, 60'a yakın 'taklacı' diye tabir edilen güvercin yetiştirmeye başladı.

GÜVERCİN GÜBRESİ KULLANMIŞ

Biyolog olan kuzeninin tavsiyesiyle, güvercinlerden elde ettiği gübreyi kullanan Gül'ün yetiştirdiği bal kabakları 36.5 kiloyu buldu.

HİÇBİR ÜCRET ALMIYOR

Bir yıl önce kabak yetiştirmeye başladığını anlatan Gül şu ifadelerde bulundu:

"Kuzenim Serhat ile birlikte kabak yetiştirmeye başladık. Kendisi biyolog. Güvercinlerin gübresinden bir deney yapalım dedik ve başarılı olduk. Kabaklarımız iyi oldu. Artık Savur topraklarında kabağın güzel yetiştirilebileceğine inanıyoruz. Belki ilerleyen zamanlarda Savur'da güzel kabak yetiştiriciliği olur. Gerçekten kabaklarımız muhteşem oldu. 36 kilo 500 gramlık kabağımızı İstanbul'a gönderdik. Ancak bizim bahçemizde kabaklarımız hala var. Bunları da diğer arkadaşlara hediye etmek için taleplerini bekliyoruz. Kesinlikle ticaret yapmıyoruz. Arkadaşlara hediye ediyoruz. Birçoğunu eş, dost, akrabalara dağıttık. Birkaç tane kaldı, onları da isteyen arkadaşlara hediye edeceğiz. Bahçemde hobi tarzı, ağaç, domates, kabak yetiştiriciliği yapıyorum. Güvercinlere de bakıyorum. Sevgimi onlara vererek zaman geçiriyorum. Hayvanları çok seviyorum. Onların gübresini bu şekilde değerlendirmeye devam edeceğim. Daha önce 14 yıl süreyle Diyarbakır'da Ofis semtinde bay/bayan kuaförlüğü yapıyordum ve tanınmış bir kişiydim. Şehir havası beni boğduğu için memleket hasreti çekti beni. Bahçemizde, yetişen bütün meyve çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Bütün stresimi gün içinde burada atabiliyorum. Savur, doğasıyla, tarihiyle, insanlığıyla çok güzel bir yer. Herkesi bekleriz. Yeşilliğiyle, suyuyla ve konaklarıyla Savur, Mardin'in minyatürünü andırıyor zaten. Aziz Sancar'ın zaten bahçemizin hemen üstünde evi var. Restore etmişler. Gelen turistler bizim buraya da geliyorlar".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.