Hava Durumu

YGS başvuruları için önemli uyarı

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının 15 Ocak Çarşamba günü sona ereceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2014 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2014 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YGS başvuruları için önemli uyarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İnegöl Koordinatörü olan Dekan İbrahim S. Canbolat, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, ÖSYS’nin ilk sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) başvuru işlemlerinin 2 Ocak 2014 tarihinde başladığını, 15 Ocak 2014 Çarşamba günü sona ereceğini söyledi. Canbolat, “Fakültemizdeki ÖSYM görevlimiz başvuruları alıyor. Tabii henüz liselerde daha mezuniyetler tamamlanmadığı için, önemli bir kısmının daha sonra başvuru yapacağı ifade ediliyor.

Önceki dönemlerde aday olanların başvuruları alınıyor. 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Antalya’da ÖSYM koordinatörlerinin toplantısı olacak. Orada da genel olarak bu konular görüşülecek. Şimdiden ben tüm adaylara başarılar diliyorum. Adaylar kendi okullarına da başvurabiliyorlar. Posta yoluyla da başvurabiliyorlar. Dolayısıyla önceki yıllara göre ÖSYM Koordinatörlüğüne olan başvuru sayısı biraz daha azaldı. Çünkü başvuru yerleri çoğaldı. Dolayısıyla öğrenciler daha rahat oluyor. Başvurular 15 Ocak 2014 tarihinde son bulacak. Sonrasında diğer süreçler başlayacak” diye konuştu.

Kılavuza göre, YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS’de Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.