Hava Durumu

Yiğitler Mahallesi'ne yeni park

Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerinin şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmalarını sağlayacak sosyal donatı alanlarından bir yenisini Yiğitler Mahallesi'ne kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2017 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yiğitler Mahallesi'ne yeni park

Yıldırım Belediyesi, son dönemde yapılan yatırımlarla ilçedeki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısını 347'ye çıkardı. 919 metrekare toplam kullanım alanına sahip parkın 659 metrekaresi yeşil alan olarak planlanırken, parkın bünyesinde çocuk oyun grubu, spor kondisyon aletleri, bank ve masa gibi donatı aletleri bulunuyor. Yiğitler Mahallesi'ne kazandırılan Kartopu Parkı'nın açılışı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Parlak, Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Gencer, belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri, Yiğitler Mahalle Muhtarı Süleyman Uzun, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İnsanların yaşamın stresinden uzaklaşacakları, çocukların güvenle oyun oynayacağı parkları Yıldırım'a kazandırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Mahallemiz için çocuklarımızın nefes alabilecekleri, insanlarımızın dinlenebilecekleri spor yapabilecekleri bir alanı Yiğitler Mahallemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yıldırım'daki en önemli işin plansız alanlarda dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Edebali, "Nüfus yoğunluğu yüksek olan bir ilçe olarak şehrimizi yeniden planlamaktan başka çaremiz yok. Yeni bir şehir düzenine geçiyoruz. Amacımız kıza vadeli çözümlerin önüne geçerek uzun vadeli hizmeti üretebilecek çalışmalar yapmaktır. Bugünü değil yarını planlayan anlayışla bin 125 hektarlık alanda dönüşüm yapan Türkiye'de bir başka belediye yok. 2 buçuk yıl süresince dönüşümün mutfağında hazırladığımız projelerimizin ardından Mevlana Mahallesi'nde dönüşüme başlayarak artık Yıldırım'ı adeta şantiyeye çevirerek çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 30'un üzerinde mahallemizde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Dönüşüm yapılacak alandaki vatandaşları başka bölgelere göndermeden modern konutlarda, güvenli koşullarda yaşatmak temel gayemiz. Dönüşümün yanında büyük vizyon projelerle Yıldırım'ın çehresini değiştireceğiz. Mevcut tesisler insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeyecek duruma geldi. Bin kişilik salonuyla Molla Yegan Kültür Merkezi adeta bir kültür sarayı olacak. Sular Vadisi Yıldırım'ın kültürparkı olacak ve su temasıyla Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Gençlik merkezleri, meydanlar ve tüm sosyal donatı alanlarıyla Yıldırım'ı geleceğe adım adım taşıyacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.