Hava Durumu

Yıkılan binanın zarar verdiği yan bina sakinleri: Uyumuyoruz

İstanbul Bahçelievler'de, kentsel dönüşümdeki binanın yıkımında, yan apartman zarar gördü. Delik ve derin çatlakların oluştuğu apartman sakinleri, hayatlarının tehlikede olduğunu belirterek yetkililerden çözüm istedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıkılan binanın zarar verdiği yan bina sakinleri: Uyumuyoruz

Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde bulunan 6 katlı binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verildi. Yıkım sonrası 2 iş yeri 10 dairenin bulunduğu yan binada delik ve derin çatlaklar oluşturdu. Bina sakinleri 3 gündür evlerine giremediklerini ve hayatlarının tehlikede olduğunu belirtti.

"HAYATIMIZ TEHLİKEDE"

Apartman yöneticisi Hatice Yılmaz, "Bizim hayatımız tehlikede. Kaç gündür uyumuyoruz. Her yer çatladı, patladı. Burada bir sürü kişi yaşıyor. Eşim 80 yaşında. İkimiz de kanser hastasıyız dışarı çıkamıyoruz, ama çıkmak zorunda kalıyoruz. Bugün içeri girdik yani. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bina demek ki çürük. Ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

"BEŞİK GİBİ SALLANIYOR"

Apartman sakini Güler Çorluoğlu, "Yan bina yıkılırken nasıl oldu bilmiyoruz. Sesten sonra dışarıya kaçtık. Geldik ki duvar bu hale geldi. Evlere giremiyoruz. 3 gündür dışardayız. Çalışmalar durunca girip ihtiyaçları giderip, dışarı çıkıyoruz. Beşik gibi sallanıyor. Ne yapacağız bilmiyoruz. Müteahhit, 'Anlaşın yapalım' diyor. Bu akşam bir karar verilecek. Apartmanda 10 daire 2 iş yeri var" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.