Hava Durumu

YIL-MEK 9 bin kişiyi meslek sahibi yaptı

Yıldırım ilçesi sakinlerine 49 farklı branşta eğitim imkanı sunan YIL-MEK, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 9 bin 225 kursiyeri meslek sahibi yaptı. Kursların üretime ve istihdama önemli katkı sağladığını hatırlatan Başkan Edebali, “YIL-MEK’in hizmet yelpazesini genişletecek projelerle bu birimimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YIL-MEK 9 bin kişiyi meslek sahibi yaptı
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’ndan (YIL-MEK) 2014-2015 Kurs Dönemi’nde 9 bin 225 kursiyer sertifika alırken, okul öncesi sınıflarında ise bin 285 öğrenciye eğitim verildi. Üreten toplumun önemine vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Üreten, üretken bir toplum kuşkusuz ilçe ekonomimizi de canlandıracaktır. Üretim ve istihdama önemli katkılar sağlayan YIL-MEK kurslarımız, en önemli hizmet kalemlerimiz arasında yer alıyor. Bununla birlikte okul öncesi eğitimlerimizle yavrularımızın geleceğe donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı koymayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

KADINLARIMIZA İMKAN SUNUYORUZ

YIL-MEK’in hizmet yelpazesini genişletecek projeleri hayata geçireceklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “YIL-MEK, Yıldırımlıların koluna altın bilezik takmaya devam edecek. İlçe nüfusumuzun yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor. YIL-MEK, aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımıza önemli bir fırsat sunuyor. Mutlu kadın, mutlu çocuklar, mutlu çocuklar ise aydınlık gelecek demektir. Bundan dolayı özellikle kadınlarımıza yönelik kurslarımızı çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki istihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.