Hava Durumu

Yılbaşı çiçeği olarak biliniyor: Kokina suya konur mu, bakımı nasıl olmalı?

Yılbaşının simgelerinden, sadece aralık aylarında satışa sunulan ve 'yılbaşı çiçeği' olarak da bilinen kokina, her yıl yeni yıl öncesi evleri süslemeye başlıyor. Her sene aralık ayı boyunca satılan kırmızı tomurcuklu kokina, yılbaşı yaklaşınca daha çok talep görüyor. Peki, kokina bakımı nasıl olmalı, kokina suya konur mu?

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılbaşı çiçeği olarak biliniyor: Kokina suya konur mu, bakımı nasıl olmalı?

Tavşanmemesi (Ruscus aculeatus) yaygın olarak bilinen adıyla kokina, Ruscaceae familyasından 20-50 cm yükseklikte, her dem yeşil, çok yıllık, yaprak biçimindeki dalları sert ve batıcı, çalı görünüşlü bir bitkidir. Kokina yeşil yapraklar arasına "silcan" adlı kırmızı bitkinin iplerle bağlanmasıyla hazırlanıyor.

Kök ve yaprakları Antakya Bölgesi aktarlarında idrar arttırıcı ve taş düşürücü olarak satılmaktadır. Aralık ayı ortalarından itibaren ucuna Silcan (Similax excelsa) meyveleri bağlanmış olan dalları, İstanbul çiçekçilerinde Kokina (Yunanca "kırmızı") adı altında satılır. Güzel bir saksıya koyarak evinizin en güzel köşesinde konumlandırabilirsiniz.

KOKİNA SULANIR MI?

Su ihtiyacı köklerinden giderilmelidir. Haftada 1 kök kısımlarını 1 gün süreyle suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Kokinanın köklerine su vermek ancak bitkinin ömrünü uzatacaktır.

Kokinalar hem çok soğuk havalardan hem de çok sıcak ortamlardan hoşlanmazlar, bu yüzden evinizin en serin yerine konumlandırmalısınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.