Hava Durumu

Yılbaşı hangi güne denk geliyor? 31 Aralık 2020 ile Yılbaşı tatili ne zaman?

Aralık ayının son günlerine gelinmesiyle beraber özellikle çalışan vatandaşlar resmi tatil nedeniyle Yılbaşı'nın hangi güne denk geldiğini merak ederek araştırmaya başladı. Öte yandan geçtiğimiz gün Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık gününde sokağa çıkma yasağının başlayacağını ve kısıtlamanın 4 gün boyunca aralıksız devam edeceğini ifade etmişti. Peki, Yılbaşı ne zaman? Yılbaşı hangi güne denk geliyor? İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2020 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2020 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılbaşı hangi güne denk geliyor? 31 Aralık 2020 ile Yılbaşı tatili ne zaman?

Çalışan vatandaşlar ve öğrenciler için resmi tatil olarak sayılan Yılbaşı öncesi bu tarihin hangi güne denk geleceği konusu da vatandaşların yanıt aradığı konular arasındaki yerini alıyor.

Öte yandan geçtiğimiz gün 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının bu tarihte uygulanacağı ifade edilmişti. Bu kapsamda Aralık ayının sonuna yaklaşırken araştırmalar da hız kazandı. Peki, Yılbaşı ne zaman? Yılbaşı hangi güne denk geliyor?

YILBAŞI NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu sene 31 Aralık Perşembe gününe denk gelirken gelen açıklamaya göre; bu tarihte başlayacak olan kısıtlama 4 gün boyuna devam edecek ve 4 Ocak tarihinde sona erecek. Resmi tatil ise 1 Ocak Pazartesi günü uygulanacak...

YILBAŞI NE ZAMAN?

Yeni yıl için tatil planları yapmaya başlayan çalışanlar ise yılbaşı tatilinde şehirden uzak bir yerde dinlenmek için araştırma yapmaya başladı. Yılbaşına gireceğimiz 31 Aralık perşembe gününe denk geliyor ve tatil olmayacak. Fakat 1 Ocak 2021 cuma günü kamuda çalışanlarla birlikte okullar da tatile girecek. Bazı özel sektör çalışanları da 1 Ocak 2021 tarihinde tam gün tatil olacak.

1 Ocak Cuma günü resmi tatil olduğundan vatandaşlar hafta sonu ile beraber 3 gün tatil yapabilecek...

YILBAŞINDA 4 GÜNLÜK YASAK OLACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün toplayacağı Bakanlar Kurulu (Cumhurbaşkanlığı Kabinesi) toplantısında yeni kararların çıkması beklenen 3 ana konu dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu'nun yoğun mesaisi içerisinde bir diğer önemli başlık ise, Perşembe günü başlayacak olan yılbaşı tatilinin hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceğiydi.

BAŞKAN ERDOĞAN: YILBAŞINDA 4 GÜN KESİNTİSİZ KISITLAMA UYGULANACAK

31 Aralık saat 21.00'den, 4 Ocak'a kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.