Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi’nin sosyal projesiyle hayata tutundu

Down sendromlu Serkan Şahin, ailesi ve Yıldırım Belediyesi'nin sosyal projesi sayesinde hayata yeniden tutundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım Belediyesi’nin sosyal projesiyle hayata tutundu
Yıldırım’da yaşayan Sevilay ve Şenol Şahin çiftinin 19 yıl önce farklı bir kromozoma sahip olduğu için down sendromlu doğan çocukları Serkan Şahin, hayatının büyük bölümünü yalnızlık içinde eve geçiriyordu. Doğuştan gelen kalıtsal rahatsızlığının yanı sıra işitme engelli de olan Serkan, bu sebeple ne okula gidebildi ne de mahallede arkadaşlarıyla birlikte oynayabildi. Serkan'ın 19 yıllık hayatındaki dönüm noktası ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile tanışması sayesinde oldu.

Yıldırım Belediyesi saha ekiplerinin mahalle ziyaretleri sırasında çocuğunun sosyal aktivitelerde yer almasını isteyen Serkan’ın annesi Sevilay Şahin, bu konuda belediye personelinden destek istedi. Durumun kendisine iletilmesi üzerine aileyi evlerinde ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Serkan’a yardım elini uzattı. Serkan, Başkan Edebali’nin yönlendirmesi ve desteği ile alanında Türkiye’de tek olan Müzik Akademisi’nde sanat eğitimine başladı. Ritm ve vurmalı çalgılar eğitimi alan Serkan, haftanın iki günü gittiği akademide artık hem enstrüman çalıyor hem de arkadaşları ile bir araya gelerek sosyalleşiyor.

Aldığı müzik eğitimi sayesinde Serkan’ın kişisel gelişiminde gözle görülür farklılıklar olduğunu belirten anne Sevilay Şahin, “Müzik Akademisi’ne başladıktan sonra Serkan’ın agresifliği önemli ölçüde azaldı. Daha sakin, daha uyumlu oldu. Onun mutluluğunu gözlerinden fark ediyoruz. Serkan Müzik Akademisi’ndeki derslerine büyük bir sevinçle gidiyor. Bir annenin çocuğunun mutluluğunu görmekten daha büyük bir beklentisi yoktur. Bu konuda bize yardımcı olan çocuğumuzu mutlu etmek için Serkan’la kendi çocuğu gibi ilgilenen Başkan Edebali’ye çok teşekkür ederiz” sözleri ile duygularını ifade etti.
Serkan’ın yaşı büyüdükçe bakımının zorlaştığını söyleyen baba Şenol Şahin de, “Sokakta maalesef down sendromlu çocuklara karşı bir önyargı var. Bunun zorluklarını Serkan’la birlikte biz de çok yaşadık. Özel çocuklar oldukları için özel ilgiye ve desteğe ihtiyaçları var. Böyle bir zamanda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bizim derdimizle dertlenip çözüm üretti. Bize sadece yol göstermedi. Serkan’ı Müzik Akademisi’ne kaydettirdi, onun durumuyla yakından ilgilendi, makamında ağırladı. Yakın ilgisinden ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın davranışı umarım herkese örnek olur” dedi.

Serkan’ın hayata sanatla yeniden tutunmasının dezavantajlı gruplara yönelik hizmet politikalarının ne derece önemli olduğunu bir göstergesi olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise “İlçemiz nüfusunun yüzde 13’lük kısmını engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Serkan içlerinden sadece bir tanesi. Ama onun hayata tutunma azmi tüm kardeşlerimize örnek olmalı. Biz sadece ona bir yol gösterdik, gerisini o azmi ve hırsı ile başardı. Down sendromlu insanlarımız çok daha duygusal oluyorlar ve kendilerine yapılan iyiliğe anında karşılık veriyorlar. Bizim de Serkan’la özel bir hukukumuz oldu. Onun mutluluğuna katkı sağlamak, gözünün içindeki pırıltıyı görebilmek, bizim için mutlulukların ve kazançların en büyüğü” dedi.

Yıldırım’da engellilere yönelik geliştirilen projelere de değinen Başkan Edebali, “Müzik Akademisi’nde yapmış olduğumuz faaliyetler, engellilerimiz ve aileleri için bir umut ışığıdır. Ayrıca Engelsiz Mutfak ve Engelsiz Masa ile dezavantajlı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak hayata bağlanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk olacak Engelsiz Yaşam Merkezi ile engellilerin dört duvar arasından çıkarak hayatın her alanında var olduklarını göstereceklerini de belirten Başkan Edebali, “12 bin metrekare alanda engellilerin rehabilite edileceği, meslek sahibi olacağı ve maddi gelir sağlayacağı merkez, vizyon projelerimiz arasında yer alıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi, faaliyete geçtiği zaman Yıldırım’daki bütün engelli ailelerimizin, engelli kardeşlerimizin moral bulacağı, mutlu olacağı ve sosyalleşeceği bir mekan olacak. Yaşanabilir şehir Yıldırım’a ulaşmak için engelli kardeşlerimize yönelik yapılan bu hizmetleri artırarak yeni projeler geliştireceğiz” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.