Hava Durumu

Yıldırım’da gönül birliği kuruluyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ramazan ayında ziyaretlerine hız kesmeden devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım’da gönül birliği kuruluyor
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, insana dokunan hizmet anlayışıyla Yıldırımlıları evlerinde ziyaret ederek, görüş ve taleplerini birinci ağızdan dinliyor. Ramazan ayı süresince Ortabağlar Mahallesi, Kurtoğlu Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Duaçınarı Mahallesi ve Yunusemre Mahallesi’nde, farklı coğrafyalardan gelerek Yıldırım’a yerleşen ailelere konuk olan Başkan Edebali, bu ziyaretlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Ramazan ayının kutsal iklimini Yıldırım’da yaşayan vatandaşlarla birlikte derinden hissetmenin mutluluğunu yaşattığını belirten Edebali, “Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimizle kültürlerin kaynaştığı, Anadolu mozaiğinin canlandığı büyük bir aileyiz. Ramazan ayında aileler aynı sofra etrafından buluşur, aynı ekmeği paylaşır ve aynı manevi duygularda buluşur. ‘Yıldırım Ailesi’nin fertlerinin bizlere kapılarını açmalarıyla, kendileriyle hasbihal ederek bu kutsal ayı birlikte geçirdik. Öte yandan hemşehrilerimizin sorunlarıyla taleplerini dinlerken, şehrin yönetiminde öneri ve tavsiyelerine kulak veriyoruz. Hizmetlerimizin insanlarımıza ulaşmasını bu talepler doğrultusunda planlıyor ve şekillendiriyoruz” dedi.

Ülke genelinde ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliği muhafaza etmenin yolunun mahalle kültürünü yaşatmak, daha güçlü aile bağları ve komşuluk ilişkileri olduğunu dile getiren Başkan Edebali, “Değerlerini tarih boyunca koruyan bir toplum olarak, batı medeniyetinin yozlaşması karşısında geçmişimizden aldığımız gücü yarınlara aktararak ayakta kalabiliriz. Toplumun yapı taşı olan aile içindeki ve komşular arasındaki yüksek dayanışma ve paylaşmanın yanında mahalle kültürüyle kemikleşmiş yapımızı Avrupa yakından takip ediyor. Çünkü gelişen teknoloji, modernizm hareketleri ve yok olan değerleriyle toplum olma vasfını kaybederek tek tip sıradan insan yığını olduklarını fark ediyorlar.Bizler kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma duygularımızı muhafaza ederek her zaman kıskanılan bir millet olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yerel yönetim olarak, toplumu güçlü kılan değer ve duyguları gelecek nesillere aktarmak adına vatandaşlarla bir araya geldiklerine işaret eden Edebali, “Hemşehrilerimizle buluşurken, gerçekleştirdiğimiz ve hedeflediğimiz projelerimiz hakkında kendilerine detaylı bilgi veriyor ve varsa kafalarındaki soru işaretlerini cevaplıyoruz. Yıldırım’ın önemli bir bölümünü kapsayacak kentsel dönüşüm çalışmalarımıza önceliğimiz, mevcut mahalle kültürümüzü korumak ve yaşatmaktır.Dayanışma ve paylaşmanın temelde yer aldığı mahalle kültürü, komşularının birbirlerine selam dahi vermediği apartman kültürüne doğru kayıyor. Toplumumuzun Avrupa ülkelerindeki gibi zamanla yozlaşmasının önüne geçmek adına kentsel dönüşümün merkezinde, çocuklarımıza bırakacağımız emaneti onlardan sonraki nesillere aktarmalarında anahtar olacak mahalle kültürü yer alacak” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.