Hava Durumu

Yıldırım'da maneviyat yüklü gece!

Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Gönüllerin Efendisi Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyayı şereflendirmesinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerle kutlandığı program, ilçe sakinlerine maneviyat yüklü bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da maneviyat yüklü gece!

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1447. yıl dönümünde Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde ilçe sakinleri, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerle Gönüllerin Sultanı'nı andı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Müftüsü Musa Dolar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Şair Dursun Ali Erzincanlı, Dünya Kur'an-ı Kerim güzel okuma birincileri Furkan Çınar ve Mehmet Bilir'in yer aldığı Mevlid-i Nebi programı gönülleri ihya etti.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1447. yıl dönümünde, O'nu anmaktan, anlamaktan ve yaşatmaktan büyük heyecan duyduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Alemlere rahmet olarak gönderilen Gönüller Sultanı'nı gönül diliyle anmanın verdiği heyecanı yaşıyoruz. Hazreti Peygamberimiz'i anlamak ve anlatmak bizlerin görevi. O'nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. İçerisinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, mesafelerin kısaldığı, refah seviyesinin yükseldiği, bir dönemde yaşıyoruz. Ancak bu dönemde insani değerler teknolojik gelişmelerle orantılı olarak artmadı. Son 150 yılda hiçbir dönemde olmadığı kadar insanlar katledildi. Hiçbir çağda olmadığı kadar insanlar göçe zorlandı. Hiçbir çağda olmadığı kadar İslam coğrafyası çok acımasız saldırılara maruz kaldı. Bu yüzden insanlığın kurtuluşunu sadece teknolojide arayamayız. İnsanlığın kurtuluşu için teknolojik gelişmelerle birlikte merhamete, fazilete, adalete, şefkate, ahlaka, insani değerlere ihtiyacımız var. Bunun en güzel örneği alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz ve O'nun hayatıdır. Çünkü O'nun dünyayı şereflendirmeleriyle yeryüzünde yeni bir devir başlamıştır. Biz de ebeveynler olarak evlatlarımızı yetiştirirken değerlerimize, kültürümüze, inançlarımıza, tarihimize ve ecdadımıza bağlı nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Resulullah'ın şefaatine nail olmayı Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin" dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği anlamlı programda ilçe sakinleriyle beraber olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, "Yıldırım Belediyemize ve Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye böylesine anlamlı bir program düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Hiç kuşku yok ki din ve İslam, toplum yaşamını düzenleyen en önemli etkenlerden bir tanesidir. Kur'anımız kaynağımızdır, rehberimiz Peygamber Efendimiz'dir. Peygamber Efendimiz, 'Bana en yakın olan, benim soyumdan gelen değil, benim yolumdan gelenlerdir' buyurmuştur. Eğer bu coğrafyada ve dünyada huzur ve mutluluk içerisinde yaşamak istiyorsak elbette kaynağımız Yüce Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim ve rehberimiz de Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem olmalıdır. Hem bu dünya için hem de ahiret için dinimizi ve Peygamberimizi iyi anlamamız, O'nun rehberliğinde ve önderliğinde yaşamımızı sürdürmemiz lazım. Evlatlarımız en kıymetli hazinemiz. Onları vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle beraber, imanlı, ahlaklı ve maneviyatlı yetiştirmemiz gerekiyor. Rabbim birlik, beraberliğimiz bozdurmasın, bozmak isteyenlere ve hainlere fırsat vermesin ve Efendimiz'in hamd sancağının altında hepimizi buluştursun" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.