Hava Durumu

Yıldırım'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Yıldırım'daki sokak hayvanlarına yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ekiplerimiz, son iki aylık dönemde binin üzerinde yaralı hayvanı tedavi etti. 800’ün üzerinde hayvan sokaklardan toplandı. Yıldırım’ın sokak hayvanları sahipsiz değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım'da sokak hayvanları sahipsiz değil
Yıldırımlıların mutluluğu için yoğun bir çaba sarf eden Yıldırım Belediyesi, ilçedeki hayvanları da unutmuyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü son iki aylık dönemde bin 120 hayvanı tedavi ederken, sokaklardan 810 hayvan topladı ve bunlardan 149’unu da sahiplendirdi. Yine yaklaşan yaz ayları öncesinde 20 farklı bölgeye sokak hayvanları için su kapları konulurken, yaklaşık üç bin plastik su kabı muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara dağıtıldı.

Sokak hayvanlarını da Yıldırım’ın sakini olarak gördüklerini vurgulayan Edebali, “Biz, inşa ettikleri ibadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan yaban hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor. Dolayısı ile ilçemizde sokak hayvanları sahipsiz değil, onların da sorumluluğu bizim üzerimizde. Bir taraftan bu hayvanlarımıza sahip çıkarken diğer taraftan da özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak adına, seminerler düzenliyor, öğrencilerimizi hayvan barınağımızda ağırlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.