Hava Durumu

Yıldırım’ın sokakları gece gündüz temizleniyor

Yıldırım Belediyesi, hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarında cadde ve sokaklardan oyun parklarına ve camilere kadar ortak yaşama alanlarını temizliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırım’ın sokakları gece gündüz temizleniyor
Yıldırım Belediyesi'nin cadde, sokak, parklar ve ibadethanelerde de başlattığı temizlik seferberliği yaz aylarında hızlanarak devam ediyor. Beş adet vakumlu süpürge makinesi, 70 adet çöp toplama aracı, 3 adet arozöz, bir konteynır yıkama ve bir yol yıkama aracı ile 660 kişilik temizlik ordusu 7 gün 24 saat daha temiz bir Yıldırım için çalışıyor. Yıldırım’da girilmedik sokak bırakmayan ekipler, günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerinin yanı sıra, parkların temizliğini de gerçekleştiriyor. Pazar yerleri ise çöpler alınıp süpürüldükten sonra özel deterjanlı suyla yıkanıyor. Araç filosuna eklenen çöp konteyneri yıkama aracıyla, Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün çöp konteynırları ortalama 15 günde bir hijyenik suyla dezenfekte ediliyor.

Yıldırım Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan Yıldırım Güzelleştirme Ekibi de (YIL-GÜZEK) duvar yazılarını silerken, parklardaki yıpranmış, tahrip olmuş oyun ekipmanlarını da onarıyor.

Kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal projeler kadar şehrin temizliğinin de önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir ilçede yaşamaları için çalıştıklarını söyledi. Edebali, “Sokaklar, caddeler şehirlerin vitrini ve aynalarıdır. Ekiplerimiz yalnızca sokakları süpürmekle kalmıyor, kaldırımları da yıkıyor. Bunların haricinde yine, kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynerleri de düzenli olarak ilaçlı suyla yıkanıyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.