Hava Durumu

Yıldırımlılara 'doğru aile'nin ipuçları

Yapısal dönüşümlerin yanında kültür sanatın merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Yıldırım Belediyesi, alanında birbirinden ünlü isimleri Yıldırımlılarla bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yıldırımlılara 'doğru aile'nin ipuçları

Sosyal ve kültürel etkinliklerle toplumun her kademesine dokunmayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda ünlü kişisel eğitim uzmanı ve yazar Sıtkı Aslanhan'ı ilçe sakinleriyle buluşturdu. Barış Manço Kültür Merkezini hınca hınç dolduran vatandaşlarla bir araya gelen Sıtkı Aslanhan, 'Model Aile ve İdeal Gençlik Semineri' ile bireyler arasındaki iletişim kopuklularından ve popüler kültürün aile bağlarınına karşı oluşturduğu tehditten söz etti. Aile bireyleri arasındaki kuşak çatışmaları, aile içinde stresle mücadele etme yolları ve mutlu aile yaşantısı hakkında bilgi veren ünlü yazar, geleneklerin ve ortak kültürel değerlerin tarihten bu güne kuşaklar boyunca toplumda aktarılmasının, oluşan sağlam aile yapısı ile mümkün olduğunu söyledi.

Aile büyüklerinin çocuklarına zaman ayırmasının büyük önem taşıdığına değinen Aslanhan, "İş temposundan dolayı birçok ailede eşler ve çocuklar ikinci plana itilmekte. Anne babalar, akşam eve gittiğinizde bir süre gazete okumayın, televizyon izlemeyin. Biraz da çocuklarınıza zaman ayırıp, onların problemlerini dinleyin ve birlikte çözün. Bu şekilde aile ilişkinizde büyük değişiklikler olacak ve bu değişikliklerin sizleri daha fazla mutlu ettiğini göreceksiniz" dedi.

Gençlere eğitimden önce ahlaki değerlerin kazandırılması gerektiğini belirten Sıtkı Aslanhan, "Gençlerin son halini görünce çok üzülüyorum. Birbirlerine karşı üslup ve hareketleri, dışarıda sergiledikleri davranışlar gerçekten kendilerine yakışmıyor. Gençlere eğitimden önce ahlaki değerlerin kazandırılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.