Hava Durumu

Yılın ilk anketinde kritik sonuç! Cumhur İttifakı...

MAK Araştırma'nın anketine göre AKP 35.6, MHP ise yüzde 8.5 oya sahip. Cumhur İttifakı toplamda yüzde 44. 1 oldu. Ankete göre CHP yüzde 24.9 iken İYİ parti ise oyunu yükselterek yüzde 13.6'ya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılın ilk anketinde kritik sonuç! Cumhur İttifakı...

MAK danışmanlık şirketi Ocak ayında yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankette vatandaşlara, "Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Ankette kararsızların oylarının dağıtılmasıyla AKP yüzde 35.6, MHP ise yüzde 8.5 oy aldı. Böylece Cumhur İttifakı'nın toplamda oyları yüzde 44.1 oldu ve yüzde 45'in altına indi. Ankete göre, CHP yüzde 24.9 oy aldı, İYİ Parti ise yüzde 13.6 oy oranına sahip. Ankette HDP yüzde 8.9, MHP ise yüzde 8.5 oy oranıyla seçim barajının altında kaldı.

MEMNUN DEĞİLİZ

Öte yandan ankette dikkat çeken diğer bir sonuç ise vatandaşın "Hayatından memnun olmadığı" oldu. Partilere göre "Bir bütün olarak hayatınızdan ne kadar memnunsunuz?" sorusuna vatandaşın çoğunluğu "Memnun değilim" yanıtını verdi. Bu oran CHP'de yüzde 73, İYİ Parti'de yüzde 54 çıkarken MHP'ye oy veren vatandaşın yüzde 11'i, AKP'lilerin yüzde 14'ü hayatından memnun olmadığını aktardı. Ankette diğer bir konu ise ABD'deki yeni yönetim ile ilişkilerin nasıl olacağı oldu. Joe Biden'in yönetim süresince Amerika ile ilişkilerin nasıl olacağı konusunda sorulara cevap veren vatandaşlar, "Türkiye'nin aleyhine olumsuz gelişmeler olur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.