Hava Durumu

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'ne başvurular başladı

Bursa'nın kent kültürüne önemli değerler kazandıran ve Bursa araştırmalarına önem veren araştırmacı, gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç'ın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü"nün başvuru süreci başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'ne başvurular başladı

Bursa'da önemli araştırmaların altına imza atan ve yaşamının her aşamasında bilginin ve öğrenmenin değerini vurgulayan merhum gazeteci, yazar Yılmaz Akkılıç'ın adı, "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü" ile yaşatılıyor. Nilüfer Belediyesi, Akkılıç ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2019" başvuruları başladı. Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'nü belirleyecek olar jüri, Bursa'nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, fiziksel, sosyal ve ekonomik süreçlerini kapsayan çalışmaları değerlendirecek.

BAŞVURULAR 2 OCAK'A KADAR DEVAM EDECEK

Üç farklı kategoride düzenlenecek araştırma ödülleri; üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezler, üniversitelerin yüksek lisans programlarına kabul edilmiş tezler ve akademi dışı alanlardan aynı konularda yapılan çalışmalara verilecek. Her kategoride birinci olan çalışmalar 5 bin Türk Lirası ile ödüllendirilecek. "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü"ne başvurmak isteyenlerin başvurularını 2 Ocak 2020 tarihine kadar bizzat veya posta yoluyla gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ödüle ilişkin şartname ve formlar www.nilufer.bel.tr/kutuphane internet sitesinden temin edilebilir. Bizzat başvuruda bulunmak isteyenler de Nilüfer'in Ataevler Mahallesi'nde bulunan Basın Kültür Sarayı'nın ikinci katındaki Akkılıç Kütüphanesi'ne yapabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.