Hava Durumu

Yılmaz Vural'dan Terim ve Denizli'ye taş

Yılmaz Vural, kendisini yok etmeye çalışanların olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yılmaz Vural'dan Terim ve Denizli'ye taş

Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Ben bu sistemin rahatsız edici unsuruyum. Beni yok etmek istiyorlar ancak halk seviyor ve başaramıyorlar" dedi.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz Vural, futbola sosyal boytundan bakmayı tercih ettiğini, oyunlarda, yüzyıllar öncesinden farklı olarak köle olmadığı için bugün işçi sınıfının çocuklarının aynı görevi yaptığını ve "işin içeriğinin" aslında hiç değişmediğini dile getirdi.

Antrenörlerin sosyolog da olması gerektiğini ve bunun ancak eğitimle başarılabileceğini kaydeden Vural, teknik adamların insan ilişkilerini iyi idare edebilmek için psikoloji de bilmesi gerektiğini belirtti. Kendisinin bu nedenlerle yabancı teknik direktöre karşı çıktığını belirten Vural, "Türk antrenör" olmadığını, Avrupa'da eğitim aldığını tekrarlayarak, şunları söyledi:

"DENİZLİ VE TERİM'E BİR ŞEY OLSA..."

"Ülkemize katkımız olsun istedik. Türkiye şartları diye komik bir durum var. Avrupa'da işe talipseniz herkese eşit şans tanınır ve gerçekçi bir değerlendirme yapılır. Gerçeğin görmezden gelindiği ya da farklı algılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Fatih Terim'den 150, Mustafa Denizli'den 200 maç fazlam var. Bu arkadaşların başına bir şey gelse sanki futbol ortada kalacak gibi bir algı oluşmuş.

Futbol bana göre spor değil. Bu oyunla ülkeler idare edilebilir. Böyle bir sosyal olayı rezil ettik, insanları soğuttuk. Bu beni yaralıyor. Futbol amacının dışına çıkmaya başladı. Ömür geçip gidiyor, çok kötü bir miras bırakıyoruz, çok üzücü."

"İNGİLTERE NETLEŞMEDİ"

Yılmaz Vural, İngiltere'nin Cardiff City takımının başkanıyla teknik direktörlük için görüştüğünü anlatarak, "Maddi konuları dahi görüştük, İngiliz ekibinin yönetiminde farklı görüşler var. Durum netleşmedi. Taraftar tepkisinden çekiniliyor" diye konuştu. Oğullarını görmek için gittiği İngiltere'de verdiği bir röportajın ardından Cardiff City Kulübü'nün başkanıyla görüştüğünü hatırlatan Vural, "Cardiff City'nin teknik direktörü, takımı lige çıkarmış bir isim, kolay değil" dedi.

Deneyimli teknik adam, yurt dışından Türk teknik adamlara Azerbaycan, İran, Irak gibi ülkelerden teklifler geldiğini ancak kendisinin Avrupa'nın 5 önemli liginden birinde görev yapmak istediğini ifade etti.

FUTBOLCUYA DAYAK MESELESİ

Yılmaz Vural, "futbolcuya vurduğu" eleştirilerine ilişkin soru ise şu cevabı verdi:

"Vurmak için üstlerine gittim ama vurmadım. Ama müdehale ettim. Adem Dursun, iki maçta bir oyundan atılıyor. Ankaragücü küme düşmemeye oynuyor. Adem de kaptanımız. Gece gündüz çalışıyoruz takımı kümede tutalım diye. Maç öncesi Adem'e 'dikkat et, bizi eksik bırakma' dedim. 'Tamam hocam sen merak etme' karşılığını verdi. Maçta devre 2-1 bizim üstünlüğümüzle bitti. Ama Adem sıkıntı yaratacak işler yapıyor. teTekrar uyardım ancak soyunma odasından döndük, 46. dakikada 2 oyuncunun atıldığını gördüm ve sordum, 'neden atıldınız'. 'Bilmiyoruz' dediler. Ne demek bilmemek. Gerilmişiz elbette ve o maç 7-2 bitti. Dövmedim, böyle bir görüntü yok ama üzerlerine yürüdüm. Bu oyuncuların yaptığı konuşulmuyor. Benim yaptığım konuşuluyor. Ben bu sistemin rahatsız edici unsuruyum. Beni yok etmek istiyorlar ancak halk seviyor, başaramıyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.