Hava Durumu

''Yıpranma'' yeni yasama yılında

Bakan Çelik, gazetecilerin yıpranma hakkı konusunun gelecek yasama yılında netliğe kavuşacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Yıpranma'' yeni yasama yılında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin yıpranma hakkı konusunun gelecek yasama yılında netliğe kavuşacağını belirterek, ''Olacak' veya 'olmayacak' noktasında net bir şey söyleriz. O alanın genişleyip genişlemeyeceğini göreceğiz'' dedi.
Faruk Çelik, ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda soruları yanıtlarken, ''çalışanların tümünün amele'' olduğunu kaydederek, Çalışma Bakanlığı'nın da bir anlamda ''Amele Bakanlığı'' olduğunu söyledi. Çelik, gazetecilerin yıpranma hakkına ilişkin bir soru üzerine, ilgili medya derneklerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda bir dosya ilettiğini aktararak, ''Sayın Başbakanımız bana havale etti. Ben de bunu Bilim Heyeti'ne gönderdim. Bize herhalde bir netice belirler. Önümüzdeki yasama yılında bu konu bir netliğe kavuşacak. 'Olacak' veya 'olmayacak' noktasında net bir şey söyleriz, o alanın genişleyip genişlemeyeceğini göreceğiz'' dedi.

Kıdem tazminatı

Çelik, Bakanlığın üzerinde çalıştığı konulardan birinin kıdem tazminatı olduğunu belirterek, şu görüşleri paylaştı:

''Çalışan herkes çalıştığı süre kadar tazminattan pay alsın istiyoruz. 12 ay çalışma zorunluluğu yüzde 10'luk bir çalışanı ilgilendiriyor. Ama 1 aylık çalışan milyonlar var bu ülkede, 2 ay çalışan, 11 ay çalışan milyonlar var. Bunlar da bundan yararlansın. Bu işverenin işine geliyor mu? Hiç gelmiyor. Sistemi öğrenince işverenlerin de bu işe tepki göstereceklerini hissediyorum. Neden? Yüzde 90'ı ödemiyor ki. Ödenmezken, şimdi ödenir noktaya getirecek, bu iş dünyasında tartışma konusu olacak. Peki işçimiz ne diyor? 'Kazanılmış hak'... Ama yüzde 10 için kazanılmış bir hak, uygulamada baktığınız zaman. Burada nasıl ısrarcı olacaksınız? Hem 'emeği savunuyorum' hem de 'yüzde 10'u iyi ama yüzde 90'ı aynı kalsın'.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.