İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı bulduklarını açıkladı. Yeni formül sayesinde dondurmalar daha uzun süre erimeden muhafaza edilebilecek.
Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Edinburgh ve Dundee üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu keşfedilen protein sayesinde dondurmalar artık erimeyecek.
Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi.
Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi. Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor.
Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek.
Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yok artık! Erimeyen dondurma yaptılar
İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı bulduklarını açıkladı. Yeni formül sayesinde dondurmalar daha uzun süre erimeden muhafaza edilebilecek.
Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi.
Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi. Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor.
Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek.
Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR