Hava Durumu

Yok böyle servet! 202 milyar dolar...

Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos'un kişisel serveti 202 milyar dolara ulaştı. Bezos 200 milyar dolar servete ulaşan ilk insan olmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yok böyle servet! 202 milyar dolar...

ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon'un sahibi ve dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos yeni bir rekor kırdı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Amazon CEO'su Bezos'un serveti 202 milyar doları buldu. Bezos'un çoğunluğu Amazon hisse senedi şeklinde olan serveti, şirketin hisselerinin geçtiğimiz yıllarda tavan yapmasıyla beraber yükselişe geçti.

PANDEMİ ONA YARADI

Bezos, servetinin 150 milyar doları geçmesiyle 2018'de dünyanın en zengin kişisi olmuştu. Korona salgını da Bezos'a yaradı. Pandemi nedeniyle tüm dünyanın karantinaya girmesiyle Amazon'a talep patladı ve şirketin piyasa değeri 1.7 trilyon dolara ulaşarak Apple'ın ardından ABD'nin en değerli ikinci şirketi oldu.

BILL GATES'İN ÖNÜNDE

Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Bill Gates'in 124 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Onları 115 milyar dolarla Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve 101 milyar dolarlık servetiyle Tesla'nın CEO'su Elon Musk takip ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.