Hava Durumu

YÖK, Gelecek Projesi'ni başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) akademik kadro kullanımında yeni bir yöntemi hayata geçirmek amacıyla YÖK-Gelecek Projesi'ni başlattı. Üç aşamada gerçekleştirilecek projenin birinci aşaması "Öncelikli alan araştırma görevlisi istihdamı", ikinci aşaması "Öncelikli alan öğretim üyesi istihdamı", üçüncü aşaması ise "Akademik liyakat-kariyer platformu" olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YÖK, Gelecek Projesi'ni başlattı

Projenin ayrıntılarını paylaşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Projemizin ilk aşaması olan 'Öncelikli alan araştırma görevlisi istihdamı' kapsamında, Türkiye'nin öncelikli alanlarında doktora eğitimi yapan öğrencilere araştırma görevlisi kadrolarına atanma imkânı sunulmaktadır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlardaki nitelikli insan gücünü karşılayabilmek için 'Öncelikli Alanlar Araştırma Görevlisi' kadrosu kapsamında 2020 yılı ek atama izinleri verilmiştir" dedi. YÖK'ün belirlediği şartların dışına çıkmamak kaydıyla alım sürecinin üniversitelere bırakıldığını aktaran Saraç, Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi atamalarıyla, kısa zamanda yükseköğretimde hissedilebilir bir iyileşmeyi hedeflediklerini vurguladı.

'Önceliğimiz liyakat'

Yapılacak atamaların liyakat çerçevesinde olması için belli bir üniversitenin havuzundan değil, Türkiye'nin havuzundan yararlanılarak gerçekleştirileceğini kaydeden Saraç şunları söyledi: "Proje kapsamında verilen araştırma görevlisi izinleri, öncelikli alanlar için belli üniversitelerimize verilen ek izinlerdir. Üniversitelerimizin genel cari usulde vereceği ilanları kapsamamaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.